Unge laver valgmateriale til unge

Brugerinddragelse og sociale medier er kodeordene i Aabenraa Kommunes unge-kampagne op til kommunalvalget. Kommunens unge spiller en central rolle.

Medierne har det sidste halve års tid skrevet side op og ned om de dystre udsigter for valgdeltagelsen ved kommunalvalget 2013. Ikke mindst i forhold til de yngste vælgergrupper. Aabenraa Kommune vil gerne gøre de dystre udsigter til skamme og har derfor udarbejdet en unge-kampagne. Målet er en så høj valgdeltagelse blandt de unge vælgergrupper som muligt.

- Vi ved, de unge har en holdning til, hvad der foregår i kommunen. Der ser vi bl.a. på Facebook, fortæller borgmester Tove Larsen. Vores store udfordring er nu at konvertere engagementet på de sociale medier til en tur i valgboksen. Derfor har vi valgt at ”udlicitere” kampagne-opgaven til en gruppe unge, for de kan levere autenticitet i både form og indhold. Vores overordnede strategi er at involvere og ikke diktere. Nu håber vi bare, at den store energi, som alle bidragsyderne har lagt i valgprojektet, bliver afspejlet i valgdeltagelsen.

IBC-elev og nu kommunal musikleverandør

Et af tiltagene i unge-kampagnen er 4 videoer, som bliver lanceret i løbet af den næste måned på Youtube og kommunens Facebook-side. Videoerne er lavet af kommunens unge kontorelever, mens musik og lydeffekt er komponeret af lokale frivillige, der reagerede på et Facebook-opslag, hvor kommunen bad om hjælp til at lave lydspor.

Aabenraa Kommune ønskede ikke at lave en Sydfyn Style med tilhørende sagsanlæg og fik derfor ideen til at inddrage nogle af kommunens unge musikere. En af kommunens musikleverandører er Michael Søberg, xx år og studerende på IBC i Aabenraa: - Jeg så opslaget på Facebook og tænkte: Selvfølgelig. Jeg er elevrådsformand på IBC og kan lide at have indflydelse på det, der sker omkring mig. Og så synes jeg selvfølgelig, at det er en vildt god ide at lade os unge være med. På den mere egoistiske front handler det selvfølgelig også om, at mit navn og min musik bliver eksponeret for et stort publikum.

En vedkommende opgave

Michael er ikke den eneste deltager fra IBC. Faktisk er en hel klasse fra IBC entusiastiske dansere i Aabenraa Kommunes Aabenraa Shake, en lokal version af youtube-fænomenet Harlem Shake. Heidi Louise Sand var med til at lave filmen. Hun fortæller, at det har været spændende at lave valgfilmene: - Vi som elever har måttet komme med sjove og anderledes ideer til filmene. Vi har også selv filmet, lavet manuskripter, rekvisitter og meget andet. Vi ville gerne vise vores med-unge, hvorfor det er vigtigt, at de stemmer, og vise, at kommunalpolitik faktisk berører meget af deres hverdagsliv. Vi synes, vi har fået lavet 4 fede og anderledes film, som både er informative og lige til at grine af.

Videoerne bliver løbende lanceret på kommunens Facebook-side.

1) Aabenraa Shake (22.10)

2) Valgbussen rammer uddannelsesstederne i Aabenraa (25.10)

3) En rap om, hvorfor kommunalvalget rager Aabenraa Kommunes unge (29.10)

4) Valgvideo om, hvor man kan brevstemme (7.11)

 

Emneord: Unge, KV13, Kommunalvalg, Valgdeltagelse, Stemmeprocent, Unge Stemmer
Aabenraa Kommune på DenOffentlige.dk Aabenraa Kommune
Aktivitet: Artikler: 20 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 31.05.18 Infrastruktur
  Forældre taler for lidt med deres børn om ulovlig billeddeling

  Forældre forstår og interesserer sig ikke nok for, hvad deres børn kommunikerer om på de sociale medier. Det viser en undersøgelse af unges forhold til cybercrime i Odense Kommune. Forældre kan ellers være en nøgle til sund digital adfærd, der kan hindre ulovlig billeddeling, peger undersøgelsen på.

 • 07.02.18 Ledelse
  1000 unge lærer i dag om ​innovation, iværksætteri og robotteknologi

  1000 elever fra 49 skoler kobles sammen med forskere og fynske virksomheder - og klædes på til fremtidens samfund og arbejdsmarked - på fire innovationsdage i Odense.

 • 16.01.15 Velfærd
  Stort fald i unge på offentlig forsørgelse

  Udviklingen i antallet af unge i Lolland Kommune på offentlig forsørgelse har vist det femte største fald blandt samtlige 44 kommuner i Østdanmark.

 • 10.11.14 Velfærd
  Den ulykkelige generation

  Unge har aldrig haft større frihed til at vælge frit på alle hylder, men alligevel er nutidens unge mere ulykkelige end nogensinde. Det vil Socialpolitisk Forening forsøge at ændre med netværket Ungdom.net

 • 21.08.14 Politik
  Ny pakke til 60 mio. kr. forebygger ungdomskriminalitet

  Socialminister Manu Sareen offentliggør nu en større forebyggelsespakke mod ungdomskriminalitet. Den skal hindre, at unge begynder eller fortsætter en kriminel løbebane. Vejen går gennem en tidlig og konsekvent indsats. Nyt lovkrav skal sikre, at forældre og fagpersoner inddrages straks, når en ung begår kriminalitet.