Unge mødes med lokalpolitikere til debat om ungdomsliv

Det er emner som transport, ungdomsboliger og studenterhus, der er på dagsordenen, når en ny runde UNGE STEMMER løber af stablen i Helsingør Kommunes byrådssal den 3. april kl. 19-21.

Konceptet er det samme som i oktober sidste år, hvor en gruppe unge helsingoranere bød lokalpolitikerne op til debat om at være ung i Helsingør. Dengang var der et kommunalvalg på trapperne, men arrangementet gav så god mening for både politikerne og de unge, at Byrådet har besluttet at fortsætte succesen i 2014. 

- Det er en del af Helsingør Kommunes vision at skabe rammerne for et aktivt medborgerskab i en tidlig alder. Jeg er glad for, at byrådet har valgt, at arrangementet skal gentages - foreløbig to gange i 2014 - da det giver de unge mulighed for at engagere sig i lokaldemokratiet. Og det er vigtigt, siger Borgmester Benedikte Kiær.
 
Engagerede og stolte helsingoranere
 
Det er Ungdomsskolen i Helsingør Kommune og mere præcist det nyligt oprettede JA-kontor, der står for at arrangere de to timers debat i byrådssalen, og som har lavet aftaler med foreløbig 16 unge om at være med. To ungekonsulenter fra JA-kontoret har været omkring på byens uddannelsessteder og rekrutteret deltagere til Unge Stemmer, primært fra gymnasierne og Erhvervsskolen.
 
                Læs også: Kiær går i krig mod mistilid og regelstyring
 
På programmet er temaer som de unge selv har valgt og som er dem der optager dem mest lige nu, nemlig ungdomsboliger, transport og studenterhus.
 
- På en workshop satte vi fokus på de unges syn på Helsingør nu og i fremtiden, brainstormede og diskuterede os frem til de tre emner. Der var stort engagement blandt de unge. Som stolte helsingoranere glæder de sig meget til at være med i Unge Stemmer, siger Kåre Mulvad Steffensen, som er projektvejleder i JA-kontoret. 
 
Unge er som cupcakes
 
På workshoppen blev de unge bedt om at vælge billeder, der repræsenterede hvad de gerne så Helsingør var/ tilbød i fremtiden. Her er et udpluk af deres udsagn:
 
- Er et sted man kan vende tilbage til – som er UNIKT
 
- Der ligger en gemt kapital i Helsingborg
 
- At der kommer flere "farver" i byen. Ikke kun være stolte af de gamle traditioner
 
- Bibehold unge i byen som studerer i KBH
 
- Fedt hvis unge kunne bringes sammen på trods af uddannelser og sted mv.
 
- Se nye muligheder og se frem
 
- Der kunne godt ske ting HURTIGERE
 
- Samle unge fra forskellige byer - kulturelle aktiviteter
 
- Unge i Helsingør er som Cupcakes på samme fad, forskellig krymmel, men samme grundlag, nemlig Helsingør. 
 
Alle partier i Byrådet er inviteret til at deltage med en eller flere repræsentanter. Debatten vil blive sendt live via net-tv på www.helsingor.dk og kan også efterfølgende ses samme sted.
 
Emneord: Borgerinddragelse, Unge, Ungdomsboliger, Studenterhus, Unge Stemmer, Helsingør Kommune, Ungeråd, Benedikte Kiær
Helsingør Kommune på DenOffentlige.dk Helsingør Kommune
Aktivitet: Artikler: 26 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også