Utilpassede unge koster 3 milliarder

2287 borgere koster hver deres kommune over en million kroner om året. Heraf koster 211 borgere mellem to og tre millioner kroner, og 76 koster over tre millioner kroner. Det er Jyllands-Posten, der for første gang nogensinde har kortlagt antallet af dyre socialsager i kommunerne - fysiske handicapsager er fraregnet - og det viser, at den samlede udgift ligger på over tre milliarder kroner.

Kommunerne bruger alt for mange penge på at sende utilpassede børn og unge på opholdssteder, mener Venstre. 

- Helt overordnet sparer kommunerne i disse år på anbringelser ved at trække de lettere sager hjem og løse dem på en anden måde end ved anbringelse. 

- Men når det kommer til disse unge, som opfører sig voldsomt, er der tilsyneladende ingen smalle steder, siger Venstres socialordfører, Eyvind Vesselbo, til Jyllands-Posten.

Cheføkonom i den liberale tænketank Cepos, Mads Lundby Hansen, mener, at politikerne bør overveje at indføre et loft over, hvor mange ressourcer, man vil bruge per borger. 

Men den løsning er socialminister Annette Vilhelmsen (SF) ikke tilhænger af.

- Jeg mener dybest set ikke, at man kan sætte en fast pris på et menneske, siger hun til avisen og fortsætter:

- Nogle af vores børn og unge har så komplekse og omfattende problemer, at der tilsvarende skal meget kompleks og omfattende hjælp til. Og det er naturligvis dyrt. 

60 af 98 kommuner har deltaget i kortlægningen, så det samlede antal dyre sager i hele landet må forventes at være noget højere.

/ritzau/

Emneord: Socialsager, Utilpassede unge, Udsatte, Socialrådgivere, Handicap
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også