Vælg den rette trampolin til nedgravning

Børn skal gerne bevæge sig hver dag, og de skal gerne motiveres til at foretage sig noget andet end at sidder foran en skærm. Det kan være lidt af en opgave, da de der skærme har en nærmest hypnotisk dragning på mange børn.

Sponsoreret indhold

Det er sundt at bevæge sig, og det er sundt at få masser af frisk luft. For at opfylde begge dele kan der laves en smart kombination. Det kan tilmed være en aktivitet, som er så tilpas attraktiv, at den kan trække de støre børn væk fra deres skærme.

Hvis du sætter en trampolin ud i haven, så skal de nok komme ud for at hoppe og springe på den. Den er et genialt stykke legetøj for børn i alle aldre, og den kan også bruges til at træne på. Der er mange gode grunde til at anskaffe sig en havetrampolin.

Der findes mange forskellige former for trampoliner

Da de første havetrampoliner blev et almindeligt syn i almindelige parcelhaver, så var de alle sammen runde, de stod på ben og de havde nogenlunde den samme diameter. Sådan er det langt fra mere. I dag kan de fås i mange flere varianter.

Nogle er store, nogle er små. Nogle er runde, andre er firkantede, ovale eller flerkantede. Nogle står på solide ben, og andre er gravet ned i græsplænen. Der er i det hele taget så mange varianter, at du nærmest kan få en trampolin, der er, lige som du ønsker den.

Der er fordele og ulemper ved alle typer af trampoliner, så det gælder om at opveje disse forhold imod hinanden, inden du vælger, hvilken trampolin der skal hjem at stå i din have. 

Hvilken type trampolin skal du vælge?

Først og fremmest kan du se på, hvor stor en trampolin der er plads til i din have. Eller hvor meget, du synes, den skal fylde i haven. Desuden kan du overveje, hvor meget den kommer til at blive brugt. Det kan jo være svært at vurdere, men det har noget at gøre med barnets eller børnenes alder og interesser.

Skal trampolinen bruges som et stort stykke legetøj, eller skal den bruges til springtræning eller konditionstræning? Skal der trænes spring og tricks på den, så skal den helst være firkantet. Det giver det bedste spring.

Endelig skal du overveje, om trampolinen skal stå på ben, eller om den skal graves ned i niveau med græsset.

Skal trampolinen stå på ben, eller skal den være gravet ned?

I forhold til om trampolinen skal stå oppe på græsset, eller den skal være gravet ned, så er der fordele og ulemper ved begge dele.

Fordele og ulemper ved en trampolin på ben:

 • Du kan flytte rundt på den
 • Du behøver ikke at grave et meget stort hul i din have
 • Den skal flyttes på, når du skal slå græs
 • Den fylder meget at have stående
 • Den kan risikere at blæse væk i stormvejr
 • Den er farlig at falde ned fra

Fordele og ulemper ved en trampolin, der er gravet ned:

 • Den fylder synsmæssigt ikke så meget i haven
 • Den blæser ikke væk i stormvejr
 • Den skal ikke flyttes på, når du skal slå græs
 • Den er nem at placere helt ude i et hjørne af haven
 • Den er ikke så farlig at falde på
 • Du skal grave et meget stort hul til den
 • Den er ikke nem at flytte på

Der er således flere fordele og ulemper både ved en trampolin på ben og ved en nedgravningstrampolin.

Den største fordel ved en nedgravningstrampolin er at den hverken tager udsigten eller virker dominerende i din have. Modsat kan du så heller ikke rykke rundt på den som du lyster.

 

Her kan du vurdere, hvilken model der passer bedst til jer. Herefter skal du beslutte, om det skal være en rund eller en firkantet trampolin.

Skal det være en rund eller en firkantet trampolin til nedgravning?

Der er naturligvis også fordele og ulemper ved både den runde og den firkantede trampolin til nedgravning. Skal den bruges til hop, sjov og gøgl, så kan begge typer anvendes. Skal den også bruges i forbindelse med træning af spring, tricks og almindelig kondition, så vil en firkantet trampolin til nedgravning være den bedst egnede.

Du kan for eksempel se en rigtig god 5x3 meter firkantet trampolin til nedgravning her. En firkantet trampolin til nedgravning på 5x3 meter vil kunne leve op til mange af de krav, som du kan stille til en rigtig god havetrampolin. 

I det hele taget er der flere aspekter ved en trampolin, der spiller ind, når du skal vælge den rette. Uanset hvilken model du ender med at vælge, så bør du altid tænke på sikkerhed frem for alt. 

Sørg gerne for at vælge en trampolin, der er sikkerhedsmæssig i orden. Fjedrene skal være mange, de skal være stærke og de skal være velpolstrede. Dugen skal kunne holde, selv om den skal stå ude i vind og vejr. Endelig skal der være net omkring den trampolin, der står på ben. 

Man kan komme ret alvorligt til skade ved et fald eller et forkert hop. Derfor skal sikkerheden altid være i top.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer