"Traditionelt set er det de borgerlige, som har ejerskab til en økonomisk ansvarlig politik. At regeringen står så stærkt på det område, er meget interessant - her går regeringen simpelthen ind på borgerligt territorium," siger professor i statskundskab ved Københavns Universitet, Kasper Møller Hansen.

Vælgerne giver regeringen ros for den økonomiske politik

Derimod mener danskere ikke, at regeringen klarer sig specielt godt på de klassiske velfærdsområder.

Regeringen med Socialdemokraterne og De Radikale i ministerkontorerne har ret godt styr på den økonomiske politik, udenrigspolitikken og miljøpolitikken.

Til gengæld halter det med håndteringen af folkeskolen, de ældre og udlændingene.

Det viser en meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Jyllands-Posten, og danskernes svar er ganske overraskende, mener Kasper Møller Hansen, professor i statskundskab ved Københavns Universitet.


- Traditionelt set er det de borgerlige, som har ejerskab til en økonomisk ansvarlig politik. At regeringen står så stærkt på det område, er meget interessant - her går regeringen simpelthen ind på borgerligt territorium, siger Kasper Møller Hansen til Jyllands-Posten.

Mens regeringen - på en skala fra et til fem - i vælgernes øjne scorer 3,3 på den økonomiske politik, må den nøjes med henholdsvis 2,6 og 2,7 på skolepolitikken og ældrepolitikken.

Det bør vække bekymring i regeringstoppen, mener Kasper Møller Hansen, fordi velfærden ved de seneste fem valg har betydet meget for vælgerne.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro, bekymrer sig dog ikke over vælgernes noget utraditionelle vurdering af regeringens politik.

- Der er ingen tvivl om, at vores hovedfokus har været at få rettet op på økonomien, som var i en sølle forfatning. Men vi har ikke glemt velfærden i mellemtiden. Tværtimod har vi sørget for, at vi kan opretholde det sikkerhedsnet, vi har, siger hun til Jyllands-Posten.

I en meningsmåling, som avisen også bringer Kristi himmelfartsdag, går rød blok samlet frem til 48,2 procent af stemmerne.

Det skyldes ikke mindst, at Alternativet får 2,7 procents opbakning. Blå blok står til 51,8 procent og ser dermed fortsat ud til at vinde et kommende folketingsvalg.

Emneord: Økonomi, FV2015, Vælgere, Meningsmåling, Wilke, Jyllands-Posten
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også