Vejdirektoratet ophæver kontrakt med konsortium

Vejdirektoratet ophæver med øjeblikkelig virkning kontrakten med Dansk Vejmarkerings Konsortium om kørebaneafmærkning i tre regioner.

Arbejdet for de kommende to år genudbydes, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Beslutningen er truffet på baggrund af en kendelse fra Konkurrencerådet, der i sidste uge slog fast, at konsortiesamarbejdet er ulovligt. Rådet påbød i samme forbindelse de to virksomheder i konsortiet, LKF Vejmarkering A/S og Eurostar Danmark A/S, at samarbejdet skal ophøre straks.

”Beslutningen er truffet i samråd med de to aktører”, siger udbudschef Pierre Aagaard fra Vejdirektoratet.

Det bekræfter entreprenørchef Erik Rasmussen fra LKF og bestyrelsesformand Morten Brikke fra Eurostar.

”Vi er på ingen måde enig i Konkurrencerådets afgørelse, som vi derfor anker, men vi vil omvendt heller ikke byde Vejdirektoratet en situation, hvor vi fastholder konsortiesamarbejdet i en måske lang periode, indtil der foreligger en afgørelse fra Konkurrenceankenævnet”, siger Erik Rasmussen.

Begge virksomheder har hævdet, at de ikke havde kapacitet til at byde på alle tre distrikter, og at konsortiesamarbejdet var en konsekvens af Vejdirektoratets beslutning om at samle sine udbud i store klumper.

 

 

 

Emneord: Licitationen, OPS, Offentligt privat samarbejde, Vejdirektoratet, Eurostar, LKF Vejmarkering, Udbud, Offentlige udbud, Vejmarkering
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også