DI: Kommuner må se på praksis efter nyt konkursramt plejefirma

Velfærd

01/06/2016 16:10

Chefkonsulent

Dansk Industri mener, kommunerne må kigge på deres praksis i samarbejdet og de betingelser, de byder de private leverandører efter endnu pleje- og omsorgsvirksomhed må dreje nøglen om.

Endnu pleje- og omsorgsvirksomhed må dreje nøglen om.

Det jyske firma BR Service gik tirsdag konkurs, og det går ud over omkring 800 borgere i Aarhus og Hedensted.

DI - Dansk Industri

Erhvervslivets brancefællesskab, DI, er redaktør for eget indhold på DenOffentlige.

Læs flere historier, forslag og oplæg fra DI her.

Ifølge Dansk Industri (DI) overstiger antallet af konkurser i pleje- og omsorgsbranchen langt antallet af konkurser i erhvervslivet.

Læs også: Rådmand til Christiansborg: Lav reglerne om

Det er derfor på høje tid, at de kommunale ordregivere - det vil sige kommunerne - kigger på deres praksis i samarbejdet og de betingelser, som de byder de private leverandører, lyder opfordringen fra Mette Rose Skaksen, branchedirektør, DI Service.

- Med overvejende fokus på priskonkurrence mellem leverandørerne og kritisable rammevilkår er flere kommuner i fuld gang med at ødelægge en branche, som skal sikre borgerne det frie valg. Omkostninger er andet end det kortsigtede prisfokus, og konkurrencen skal også bruges til at udvikle og forbedre kvaliteten, siger Mette Rose Skaksen.

Hun henviser til, at tal fra Sundheds- og Ældreministeriet viser, at 70 procent af de ældre ønsker det frie valg mellem leverandører.

- De kommunale ordregivere er langt hen af vejen ansvarlige for de vilkår de private virksomheder i pleje- og omsorgsbranchen skal operere i, siger Mette Rose Skaksen.

 

Kommunerne kan få vejledning

Ifølge branchedirektøren har Dansk Sundhed og Velfærd, som er brancheorganisation for de private virksomheder, længe søgt en dialog med kommunerne og sagen.

Branchen tager dette meget alvorligt, og DI har fået Kammeradvokaten til at udarbejde en vejledning til forebyggelse af konkurser til kommunerne.

Derudover har Dansk Sundhed og Velfærd taget initiativ til en række fælles pejlemærker fra en række organisationer til udvikling af vores ældrepleje.

- Vi fortsætter naturligvis dialogen, men bolden ligger også ude i kommunerne nu, siger Mette Rose Skaksen.

Vejledning til kommunerne kan findes her

Mest Læste

Annonce