Foto: Trine Søndergaard

Vestager skyder forslag om højere boligskat ned

Kommission vil sænke skat på arbejde og hæve boligskat, men økonomiminister Margrethe Vestager (R) er imod.

Produktivitetskommissionen vil sænke skatten på arbejde, men hæve skatten på boliger. Det svarer til Det Radikale Venstres politik, men partilederen, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager påpeger, at skattereformen fastfryser boligskatten.

- Regeringens politik er velkendt. Vi har en aftale om boligskatten med en række partier. Man skal stå ved de aftaler, man har lavet, siger Margrethe Vestager.


Hun hentyder til, at ejendomsværdiskatten er fastfrosset indtil 2020 i regeringens skattereform med Venstre og De Konservative. I 2002 indførte VK-regeringen et skattestop for ejendomsværdiskatten. Skattestoppet forlænges med skattereformen.

Læs også: Vestager: Verden har andre briller på end produktivitet

Derfor udhules statens indtægter fra boligskatter gradvist af inflationen, påpegede Produktivitetskommissionens formand, økonomiprofessor Peter Birch Sørensen, ved mandagens pressemøde. I 2012 gav boligskatterne staten 25 milliarder kroner.

Produktivitetskommissionen vil også "fjerne overbeskatningen af aktiv erhvervspolitik". Peter Birch Sørensen påpegede, at aktieselskaber beskattes relativt hårdt i Danmark.

Margrethe Vestager har før pressemødet fastslået i flere medier, at regeringen ikke vil sænke selskabsskatten eller afgifterne for erhvervslivet yderligere i forårets vækstplan. 

Hun påpeger, at selskabsskatten og afgifterne blev sænket i regeringens skattereform med Venstre og De Konservative. Margrethe Vestager henviser til, at virksomhederne også tjener på mindre regulering af deres forhold. 

/ritzau/

Emneord: Margrethe Vestager, Produktivitetskommissionen, Boligskat, Skattereform, Selskabsskat
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 20.02.20
  Vigtigt europæisk fokus på databeskyttelse og brug af kunstig intelligens

  Nyt stort EU-udspil om kunstig intelligens og ansvarlig brug af teknologi kan give et fornuftigt fundament for digitaliseringen

 • 27.10.14 Ledelse
  Ny bog viser vejen til vækst i velfærdssamfundet

  En ny men endnu ung metode udpeges af flere centrale meningsdannere og organisationer som vejen til vækst. Ny bog - OPI * Debat og perspektiv - viser nu hvordan Offentlig-Privat Innovation bliver en central metode til at øge væksten i velfærdssamfundet. Med OPI kommer borgernes behov i centrum for nye produkter og løsninger. Det skaber bedre løsninger til borgerne og styrker virksomhedernes mulighed for vækst og udvikling.

 • 15.10.14 Velfærd
  Kommunerne sænker igen skatten i 2015

  31 kommuner sætter skatten ned til næste år. 5 hæver den. Det har kommunerne nu indberettet til Økonomi- og Indenrigsministeriet. Samlet er der tale om et fald i skatterne på 186 mio. kr. i 2015, og der er ændringer i skatterne for både borgere og virksomheder. I 2014 sænkede kommunerne skatterne med samlet 150 mio. kr.

 • 18.06.14 Bæredygtighed
  Mere end 90 initiativer skal trække Danmark helt fri af krisen

  Regeringen og Venstre har i dag opnået en forståelse om Vækstplan 2014 – Danmark helt ud af krisen. Forståelsen betyder blandt andet at der gennemføres PSO-lempelser for samlet 13,2 mia. kr. frem mod 2020, hvoraf ca. 7,9 mia. kr. vil komme erhvervslivet til gode i form af generelle erhvervsrettede lempelser og målrettede lempelser for energiintensive virksomheder.

 • 21.05.14 Velfærd
  Familiernes økonomi – fordeling, fattigdom og incitamenter

  Antallet af økonomisk fattige faldt fra 2011 til 2012. Faldet skal ses i lyset af, at ’fattigdomsydelserne’ og loftet over børne- og ungeydelsen blev afskaffet. Det kan man læse i Familiernes økonomi 2014, der blandt andet bidrager med ny viden om indkomstforskelle, fattigdom og økonomiske incitamenter.