Vi har 500.000 - har du en god idé?

Et borgerbudget på 500.000 kr. giver alle borgere mulighed for at realisere idéer, der kan skabe udvikling i Faaborg-Midtfyn Kommune

Vil du være med til at skabe udvikling i dit lokalområde og i vores kommune? Har du gjort dig tanker om, hvordan vi sammen kan tiltrække flere borgere? Så gør din idé til virkelighed. Det er nemlig sammen vi skaber det bedste sted at bo.
 
Kommunalbestyrelsen har afsat 500.000 kr. til et borgerbudget, som skal bruges til initiativer, der er udviklet af borgere – og I bestemmer selv, hvilke projekter, der skal have penge.
 
Med kommunens udviklingsstrategi "Sammen om nødvendige forandringer" ønsker kommunalbestyrelsen at sikre en positiv udvikling i Faaborg-Midtfyn Kommune. Målet er, at vi er 2000 flere borgere i 2030. Det vil give os 100 mio. kr. årligt til at investere i nye udviklingsinitiativer og velfærdsydelser.
 
Vi skal skabe udviklingen sammen
Hvis vi skal fremtidssikre kommunen, har vi brug for at alle borgere og aktører er med. Kommunalbestyrelsen har allerede sat mange udviklingsini­tiativer i gang. Vi er dog meget bevidste om, at det er som fællesskab, vi er stærkest. Derfor sætter vi nu kommunens første borgerbudget i søen.
 
Borgerbudgetter, som i nogle lande bliver kaldt for ”direkte demokrati – modellen”, handler grundlæggende om, at borgerne stemmer om, hvilke borgerskabte projekter, der skal have penge. Borgerne skaber med andre ord selv projekterne – og de bestemmer selv, hvilke af dem, der skal have penge og de gennemfører selv projekterne.
 
Borgerbudgettet i 2015 giver mulighed for, at alle borgere kan søge om tilskud fra en samlet borgerpulje på 500.000 kr. Det eneste politiske krav er, at pengene skal bruges til projekter, der medvirker til at nå udviklingsstrategiens mål om 2.000 flere borgere i 2030.
 
Har du en god idé, der skaber udvikling i dit lokalområde og kommunen
Har du en idé til et initiativ, der bidrager til kommunens udvikling, så skriv en ansøgning.
 
Læs mere om ansøgning, betingelser og afstemning i Faaborg-Midtfyns Kommune
Emneord: Borgerbudgettering, Borgerstyret budgettering, Faaborg-Midtfyn, Borgerinddragelse
Faaborg-Midtfyn Kommune på DenOffentlige.dk Faaborg-Midtfyn Kommune
Aktivitet: Artikler: 15 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.08.19 Velfærd
  Lejres borgmester flytter sit kontor ud til borgerne

  Torsdag flytter Lejre Kommunes borgmester Carsten Rasmussen sit kontor til Englerup for en dag. Det er første stop på en rundtur, der vil bringe borgmesteren til mange flere steder i Lejre Kommune.

 • 11.12.18 Sundhed
  Sundhedspris har fokus på pårørende i 2019

  Danske Regioner har åbnet for indstillinger til prisen for Årets Borgerinddragende Initiativ. Prisen går i år til et projekt, der har fokus på at inddrage og støtte pårørende.

 • 08.06.18 Velfærd
  Spillet om borgerinddragelse - hvad, hvornår og hvordan?

  Vær med, når COK og fire kommuner diskuterer muligheder, udfordringer og dilemmaer i forbindelse med borgerinddragelse på årets Folkemøde. Det sker med et spil, udviklet af COK, som giver både spillere og publikum bud på nye løsninger.

 • 30.03.16 Velfærd
  Sådan vil Struer videre efter nej til sammenlægning

  Siden borgerne gav klar besked om selvstændighed har Struer forberedt flere strategiske indsatser, som skal bidrage til at sikre og udvikle kommunen i samspillet mellem en stærk organisation, et visionært byråd og de engagerede borgere, virksomheder og institutioner, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

 • 18.09.15 Velfærd
  Tre landsbyer udvalgt til at teste ny budgetteringsmodel

  Landsbyrådet har peget på Aidt, Nr. Galten og Borridsø som de tre landsbyer, der får mulighed for at afprøve konceptet ’borgerbudgettering’. En budgetteringsmodel, som betyder, at pengene kommer først - og idéerne bagefter.