Ny udgivelse: Styrk din indsats over for ikke-vestlige sygemeldte

Ledelse

06/09/2013 09:09

Jakob Rom Johansen

Cabi har udgivet et nyt inspirationskatalog med tips til, hvordan du kan styrke din sagsbehandling, når det kommer til arbejdet med sygemeldte med ikke-vestlig baggrund.

Sygemeldte med ikke-vestlig baggrund er overrepræsenterede i sygefraværsstatistikken. Eksempelvis var 11,6 procent af de sygemeldte med ikke-vestlig baggrund på sygedagpenge i mere end 26 uger. For deres danske medborgere var tallet 7,3 procent.

En analyse fra Rambøll Management viser, at nogle af grundende skal findes i, at ikke-vestlige indvandrere oftere end etniske danskere arbejder i brancher med højt sygefravær, og at deres uddannelsesniveau generelt er lavere end hos personer af dansk oprindelse.

Men Cabis erfaringer fra et projekt i Jobcenter Aalborg tyder dog på, at også jobcentrenes sagsbehandling er en del af årsagen. Og en forbedring af sagsbehandlingen kan gøre en forskel.

Skærp din indsats!

Derfor har Cabi udgivet et nyt og gratis inspirationskatalog, som er målrettet dig, der arbejder i jobcentret og med gode råd til arbejdet med sygemeldte med ikke-vestlig baggrund.

Med inspirationskataloget får du viden og tips til, hvordan du kan skærpe din sagsbehandling, når du møder sygemeldte med ikke-vestlig baggrund.

Helt konkret får du:

  • Gode råd og værktøjer til at styrke sagsbehandlingen over for sygemeldte indvandrere med ikke-vestlig baggrund
  • Eksempler på sygedagpengeforløb med personer med anden etisk baggrund end dansk
  • Overblik over, hvilke nationaliteter der befinder sig i målgruppen for undersøgelsen.

Download inspirationskataloget på www.cabiweb.dk/udgivelser

Mest Læste

Annonce