Sådan får du succes i ungeindsatsen

Ledelse

05/10/12 8:08

Jakob Rom Johansen

Over 100.000 unge er i dag på overførselsindkomst, og arbejdet med at få dem i gang fylder rigtig meget i kommunerne. Derfor har CABI fået lavet en analyse med anbefalinger til en mere optimal ungeindsats.

I dag er 105.000 unge mellem 16 og 29 år på overførselsindkomst, hvilket svarer til mere end hver tiende i aldersgruppen. Og det er især gennem de sidste fire år, at ungdomsarbejdsløsheden er vokset. Det viser tal fra Jobindsats.dk, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har analyseret.

Derfor fylder arbejdet med at tilrettelægge en indsats over for de ledige unge, som hverken er i gang med uddannelse eller job, også rigtig meget i landets kommuner, beskæftigelsesregionerne og regionerne.

Indtil nu har der imidlertid manglet et samlet overblik over, hvad der virker i ungeindsatsen. Derfor har CABI bedt rådgivningsvirksomheden COWI om at analysere jobcentrenes ungeindsats med henblik på at finde de metoder, der virker.

Den analyse er nu færdig, og her kan du finde en række anbefalinger til en bedre ungeindsats.

Stort fokus på unge

”Vi ved, at der rundt om i kommunerne er meget stort fokus på de unge, som ikke er i gang, og der bliver eksperimenteret rigtig meget i ungeindsatserne. Men vi har ikke haft et overblik over, hvilke metoder der rent faktisk virker. Det har vi nu med analysen fra COWI, og jeg håber, at landets kommuner kan bruge den som inspiration til at få en bedre ungeindsats,” siger Marianne Saxtoft, seniorkonsulent hos CABI og ekspert i udsatte unge.

Du kan læse meget mere om analysen i CABI's nyhedsbrev, der netop er offentliggjort.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce