Innovationspraktik på kryds og tværs

Ledelse

18/09/2015 15:52

Paul Sauer

Kommunerne foretrak staten, og staten foretrak kommunerne, da COI sendte 91 offentlige ledere og medarbejdere i innovationspraktik.

Nyt land udforskes

Offentlige arbejdspladser i 29 forskellige kommuner, 4 regioner og 10 ministerier har netop afsluttet deres deltagelse i COI’s Innovationspraktik, som i uge 37 sendte 91 medarbejdere og ledere i Innovationspraktik i 2-5 dage på en helt anden offentlig arbejdsplads.

Læs mere fra COI

Center for Offentlig Innovation deler viden og erfaringer på DenOffentlige.

Læs mere fra COI lige her.

Vil du også præge den offentlige debat, så bliv redaktør for eget indhold så kontakt os.

Samlet har 81 forskellige kommunale, regionale og statslige arbejdspladser over hele landet deltaget, enten som praktikvært og/eller ved at udsende en eller flere innovationspraktikanter.

Deltagerene i 2015 er pionerer, da det er første år, at COI afvikler Innovationspraktik. Og deltagerne har i meget høj grad været åbne for at udforske nyt land.

Innovationspraktikanter krydser grænser

I 71 pct. af tilfældene krydser innovationspraktikanten en sektorgrænse (fx fra en statslig til en kommunal arbejdsplads) eller en geografisk regionsgrænse (fx fra Region Syddanmark til Region Midt).

Innovationspraktikken skal gøre det lettere at lære af hinanden. Nye løsninger, der er taget i brug ét sted, skal hurtigere kunne flytte sig og skabe værdi helt andre steder. Derfor er det spændende, at Innovationspraktikken netop går på kryds og tværs af sektorer, fagområder, geografi og uddannelser.

Samlet har kommunerne udvekslet mere med staten end med andre kommuner. Staten har omvendt udvekslet mere med kommunerne end med andre statslige arbejdspladser. Og de regionale deltagere har udelukkende udvekslet med kommunale og statslige arbejdspladser.

COI har afviklet Innovationspraktikken sammen med fire partnere: Vejle Kommunes Spinderihallerne, Idéklinikken i Region Nordjylland, University College Sjælland og Region Midt.

Nu følger fire efter-praktik workshops rundt i landet, så værter og praktikanter kan få fulgt op og få omsat de nye løsninger. COI har desuden allerede igangsat en evaluering, så innovationspraktikken i 2016 kan blive endnu bedre end  2015-udgaven.

Læs mere i faktaarket på www.coi.dk/innovationspraktik

Mest Læste

Annonce