Fleksjobbere har også brug for videreuddannelse

Velfærd

29/9/16 6:31

Som fleksjobber på netsat tid er det svært at få relevant videreuddannelse. Derfor tog Gitte Møller Pedersen, der arbejder som fleksjobber i Region Nordjylland, initiativ til at få Kommunomuddannelsen tilpasset fleksjobbere gennem COK.

- Når man ikke arbejder på fuld tid, er det svært at finde noget relevant videreuddannelse. Der er masser af kurser i fx førstehjælp og powerpoint, og det er fint nok, men jeg vil bare rigtig gerne i gang med en kompetencegivende uddannelse, der udfordrer min faglighed og giver mig nye kvalifikationer, siger Gitte Møller Pedersen, der i otte år har arbejdet som kontorassistent på nedsat tid i Region Nordjylland.

- Jeg spurgte alle mulige steder, men hvert sted løb jeg panden mod en mur, fortæller Gitte Møller Pedersen, der til sidst kontaktede COK.

Samlede selv det første hold 
Her blev aftalen, at hvis hun selv kunne samle deltagere til et hold, ville COK oprette et Kommunomhold for fleksjobbere. Gennem sit store netværk blandt fleksjobbere samlede den ihærdige nordjyde et hold af videnshungrende fleksjobbere.   

COK på DenOffentlige

COK er redaktør for eget indhold på DenOffentlige, og udgiver artikler, debatindlæg, synspunker, pressemeddelelser og cases om offentlig ledelse og kompetenceudvikling. 

Læs mere om COK her. 

Læs mere om at blive redaktør her.

Mange fleksjobbere møder ikke forståelse for, at de også har behov for efteruddannelse – og slet ikke i den nedsatte arbejdstid. Michael Mansdotter, der er leder af Trekanten – bibliotek og kulturhus i Aalborg Øst, er dog af en anden holdning. 

- Fem af mine 14 medarbejdere er fleksjobbere. Jeg er af den holdning, at alle medarbejdere bør efteruddannes. Det er en investering i virksomheden og en mulighed for, at alle medarbejdere bliver klogere og får styrket deres faglighed og menneskelige egenskaber, siger Michael Mansdotter, der med lidt hjælp fra en af sine medarbejder, Ulla Pedersen, valgte at sende fire på Kommunomuddannelsen.

Efteruddanner et firkløver
- Idéen med at sende fire medarbejdere på efteruddannelse samtidigt blev plantet af Ulla. Jeg havde ikke overvejet at sende fire af sted. Det lød umiddelbart dyrt og kompliceret. Her var den økonomiske støtte altafgørende, sådan at efteruddannelse ikke blev en økonomisk bet for resten af Trekanten, fortæller Michael Mansdotter, der i godt to år har været leder af Trekanten. 

I dag forstår Michael Mansdotter ikke sin bekymring. 
- Når fire medarbejdere efteruddanner sig sammen, så kan de støtte hinanden og sammen bringe en fantastisk viden ind i organisationen. En helt unik situation og især for fire fleksjobbere som tit er udfordret, fordi de er en del af systemer, der fokuserer på den enkelte fleksjobbers begrænsninger frem for ressourcer, siger Michael Mansdotter.

Uddannelse styrker selvværdet
Ulla Pedersen bekræfter, at Kommunomuddannelsen styrker selvværdet. 

- På modulet har vi lært, hvordan en kommune fungerer som en politiske organisation, og hvad vores handlemuligheder er. Det gør os til meget mere kvalificerede medspillere, der kan byde ind med aktuel og reel viden, fx når vi drøfter Trekantens fremtid, siger Ulla Pedersen, der arbejder 20 timer om ugen som fleksjobber i kulturhuset Trekanten. 

Læs mere om Kommunom for fleksjobbere her.

Annonce