Kunsten at kontere ledige rigtigt

Infrastruktur

09/11/2016 16:00

Det har de tjek på i Drift og Understøtning i Fredericia Kommune efter en kursusdag i fælles forståelse for beskæftigelsesområdet med nye værktøjer til at finde de rigtige informationer, så bogføringen er korrekt, og refusionen kommer i hus.

Beskæftigelsesområdet er komplekst. Med ca. 23.000 siders lovgivning findes der et utal af ordninger og tilbud til de ledige. De skal alle sammen bogføres og afregnes korrekt. Og det er svært uden at have et kendskab til beskæftigelsesområdet. Derfor efterspurgte Jette Stokholm Mikkelsen og hendes kollegaer i Drift og Understøtning i Fredericia Kommune et kursus, der kunne klæde dem bedre på til at løse deres daglige opgaver med kontering.

- Vi får en jobplan fra sagsbehandlerne, og så opretter vi et tilbud og en aktivitet. Derefter sender vi købsaftaler vedrørende kurser og bevillinger vedrørende mentor- og løntilskud. Herudover afregner vi i forhold til kurser og andre aktiviteter, bl.a. anden aktør. Der findes rigtig mange forskellige målgrupper og ordninger, og da der er en del nye i min afdeling, havde vi brug for en bedre fælles forståelse for beskæftigelsesområdet, siger Jette Stokholm Mikkelsen, der er overassistent i afdelingen og for nylig skiftede fra kun at arbejde med forsikrede ledige til nu at arbejde med alle målgrupper.

Dorthe Nielsen, chefkonsulent i COK, greb bolden og udviklede en kursusdag i kontering på beskæftigelsesområdet til Jette Stokholm Mikkelsen og hendes kollegaer.

- Administrationen er dem, der sikrer, at man hjemtager den korrekte refusion fra staten. Derfor er det afgørende, at man bogfører korrekt. For at få hjælp af sine kollegaer når man er i tvivl, er det vigtigt at have en grundviden, der gør, at man kan stille de rigtige spørgsmål. Kurset handler derfor meget om at få nogle guidelines til, hvor man kan hente sine informationer. Sådan holder man sig også ajour, når lovgivningen ændrer sig. Samtidig handler det om at få den refusion, kommunen er berettiget til. Fra min egen tid i en kommunal beskæftigelsesindsats ved jeg, at der kan være aktiviteter, der finansieres af kommunen, der egentlig godt kunne være blevet finansieret via en statslig pulje. Særligt på uddannelsesområdet gør det sig gældende, siger Dorthe Nielsen, der før hun kom til COK for et års tid siden har været borger- og arbejdsmarkedschef i Høje-Taastrup Kommune.

Jette Stokholm Mikkelsen er glad for at have fået nye værktøjer til bogføringen.

- Jeg har fået meget ud af kurset, og det har jeg også hørt mine kollegaer sige. Vi er nu begyndt at bruge den autoriserede kontoplan og de rigtige PSP-elementer. Før skulle vi have hjælp fra andre højere oppe i systemet, men nu kan vi selv sikre, at de forskellige ting bliver betalt fra de rigtige steder. Vi kan også tjekke op på det bagefter, så kommunen kan få den refusion, de er berettiget til. På den måde er vi blevet langt mere selvhjulpne, siger Jette Stokholm Mikkelsen.

Nu udbyder COK også Kontering på beskæftigelsesområdet som et åbent kursus for alle administrative økonomimedarbejdere, der ønsker værktøjer til bedre bogføring på beskæftigelsesområdet. Sidder I en hel afdeling og efterspørger kompetencerne ligesom i Fredericia Kommune, så er I meget velkomne til at kontakte os for et skræddersyet forløb.

Mest Læste

Annonce