Smid ikke HK-erne ud - uddan dem

Velfærd

05/04/2017 08:52

HK Kommunal Nordjylland opfordrer nordjyske kommuner og regionen til øget samarbejde om uddannelse.

- Det er ikke nødvendigt at skifte HK-erne ud med andre medarbejderprofiler. Vi kan sagtens påtage os de nye opgaver, der følger med digitaliseringen, blot vores arbejdsgivere forbereder os til det. Opgaven er at udstyre fremtidens administrative medarbejder med nye, nødvendige kompetencer, slog formand Katharina Hauge Antonsen fast over for godt 600 HK-ansatte fra nordjyske kommuner og regionen på HK Kommunal Nordjyllands generalforsamling i midten af marts.

COK på DenOffentlige

COK er redaktør for eget indhold på DenOffentlige, og udgiver artikler, debatindlæg, synspunker, pressemeddelelser og cases om offentlig ledelse og kompetenceudvikling. 

Læs mere om COK her. 

Læs mere om at blive redaktør her.

Hun anklagede nordjyske kommunalpolitikere for at have så travlt med at tænke på økonomi og besparelser, at de glemmer fremtiden.
- Det er skræmmende, at politikerne ikke har klare visioner og meldinger på, hvordan vi udvikler den offentlige sektor, sagde hun.

Savner nytænkning
- Jeg ville sådan ønske, at politikerne blev mere klare i spyttet på, hvordan de forestiller sig den kommunale service i fremtiden og hvilke opgaver, medarbejderne skal varetage. Vi mangler simpelthen nytænkning og visioner om udvikling af vores arbejdspladser, sagde Katharina Hauge Antonsen.

Et stort uddannelsesprojekt -Kompetenceudvikling af Fremtidens Administrative Medarbejder,- som Aalborg Kommune har udviklet sammen med Center for Offentlig Kompetenceudvikling (COK) blev fremhævet som eksempel til e!erfølgelse.

- Vi vil presse på for, at uddannelsesdagsordenen breder sig til alle nordjyske kommuner og regionen, sagde hun og inviterede til samarbejde med arbejdsgiverne om uddannelse:
- Mit budskab til de nordjyske politikere er: Kom ud af busken og lad os i fællesskab komme på forkant med udviklingen. I HK er vi klar til sammen med jer at sikre de allerstærkeste kompetencer til vores arbejdspladser.

Fokus på arbejdsmiljøet
Netop uddannelse til de kommunalt ansatte HK'ere er en af hovedopgaverne for HK Kommunal, blev det oplyst på generalforsamlingen. En anden stor opgave er arbejdsmiljøet.
- Vi er udfordret og kolleger går ned med stress. Vi skal selvfølgelig ikke blive syge af at gå på arbejde, men jeg oplever, at det desværre ikke altid er en selvfølge, ligesom det heller ikke alle steder er en selvfølge, at vi har indflydelse på arbejdspladsen, sagde Katharina Hauge Antonsen.
- Derfor har vi særlig fokus på uddannelsen af tillidsvalgte og på at udvikle samarbejdet mellem tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter på arbejdspladserne.

Artiklen har været bragt på hk.dk.

Mest Læste

Annonce