Spillet om borgerinddragelse - hvad, hvornår og hvordan?

Velfærd

08/06/2018 07:00

Vær med, når COK og fire kommuner diskuterer muligheder, udfordringer og dilemmaer i forbindelse med borgerinddragelse på årets Folkemøde. Det sker med et spil, udviklet af COK, som giver både spillere og publikum bud på nye løsninger.

Den moderne borger kræver indflydelse. I et forsøg på at imødekomme borgernes forventninger, eksperimenterer både kommuner og politikere med at inddrage borgerne i de politiske beslutninger.

Men hvordan griber kommunerne og politikerne inddragelse af borgerne an, så der bliver skabt nye holdbare løsninger, samtidig med at kommunernes rolle som myndighed bliver respekteret? Hvordan bliver forventningerne mellem borgere, politikere og forvaltning fornuftigt afstemt? Hvornår er inddragelse af borgerne den rigtige vej at gå? Og hvornår bør kommunerne fravælge inddragelse af borgerne? 

Sammen med blandt andet Aalborg, Assens og Fredericia Kommuner undersøger COK muligheder, udfordringer og dilemmaer i borgerinddragelse. Med udgangspunkt i et spil udviklet af COK, diskuterer politikere og embedsmænd vinkler på borgerinddragelse.

- Både spillere og publikum får nye idéer til at inddrage borgerne og bud på nye løsninger, siger Claus Damgaard, der er afdelingschef i COK og ansvarlig for spillet.

50 års erfaring giver holdbare løsninger

I mere end 50 år – lige siden Den Kommunale Højskole i Grenaa – har COK været kommunernes forening og læringspartner.

COKs formål er at understøtte den kommunale videndeling, erfaringsudveksling og kompetenceudvikling. Det sker gennem kurser, uddannelser, konferencer og temadage.

- COK understøtter kommunerne ved at oversætte nye kompetencebehov til praksisnære færdigheder hos alle personalegrupper i den kommunale sektor. Også på det politiske område er det af afgørende betydning, at vi vedligeholder relationen til kommunalpolitikerne, siger Claus Damgaard.

Deltagere i spillet

Aalborg Kommune ved rådmand Tina French Nielsen (V) og direktør Martin Østergaard Christensen

Assens Kommune ved Charlotte Kjær (A) og Vagn Top (C)

Fredericia Kommune ved Christian Jørgensen (V), Bente Ankersen (A) og Lise Nielson (A)

Faaborg-Midtfyn Kommune ved Michael Graversen, koncernchef for Opvækst og Læring

Hanne Bak Lumholt, direktør i Center for Offentlig Kompetenceudvikling (COK)

Pia Gjellerup, direktør i Center for Offentlig Innovation (COI)

Rut Gøjsen, repræsentant fra borgeralliancen Medborgerne

Kom og spil med fredag den 15. juni kl. 13.30-14.15 | KL's telt ved Allinge Røgeri (F2)

Læs mere om COK's debatter på Folkemødet her.

Mest Læste

Annonce