Vilhelmsen ønsker uvildig undersøgelse af millionfejl

En uvildig advokatundersøgelse skal afklare forløbet i sagen om millionen til Zornigs Stemmer på kanten.

SF's formand, socialminister Annette Vilhelmsen, siger på vej ind til et samråd i Folketingets Socialudvalg, at hun vil have en uvildig advokatundersøgelse af sagen om millionpulje til Huset Zornigs projekt Stemmer på kanten.

- Nu vil jeg ind og have fortalt udvalget, at jeg ønsker at igangsætte en uvildig advokatundersøgelse af forløbet op til, og jeg ønsker, at det bliver så transparent som muligt, siger Annette Vilhelmsen på vej ind til samrådet.

Udmeldingen vil formentlig lægge en dæmper på kritikken fra Enhedslisten, der i yderste tilfælde kan vælge at vælte Annette Vilhelmsen.

På vej ind til samrådet lagde Enhedslistens socialordfører Finn Sørensen netop vægt på, at Enhedslisten især vil lytte efter, hvordan ministeren vil rydde op i sagen:

- Jeg ser allermest frem til, at ministeren har en plan for, hvordan hun kan rette op på de fejl, der er sket, siger Finn Sørensen.

I den sammenhæng anses en uvildig undersøgelse ofte for det bedste svar, en minister kan give til et kritisk støtteparti.

Finn Sørensen lægger samtidig vægt på, at Annette Vilhelmsen adskiller sig fra det forløb, der tirsdag førte til, at Morten Bødskov (S) trak sig som justitsminister.

- Bødskov blev grebet i en kæmpe løgn, og så er der ingen nåde. Det har vi ikke grebet Annette Vilhelmsen i endnu, siger Finn Sørensen og tilføjer:

- Hun har givet nogle ufuldstændige oplysninger i forhold til behandlingen af de her ansøgninger, og det er det, vi skal sætte spørgsmålstegn ved. Men jeg har ikke endnu grebet hende i, at hun bevidst har forsøgt på at vildlede Folketinget, siger han.

I en pressemeddelelse udsendt samtidig med indledningen på samrådet erkender Annette Vilhelmsen desuden, at hun har begået "en fejl", som hun "har beklaget flere gange", og det vil ministeren gerne gøre igen:

- Det har ikke været et kønt forløb - langtfra. Det står vist klart for de fleste. Og det har jeg sagt hele tiden. Men jeg vil gerne slå fast, at jeg - på trods af fejl og uskønt forløb - står på mål for formålet.

- Nemlig at udsatte borgeres stemme skal høres mere, både når der er valg og imellem valgene, siger Annette Vilhelmsen i pressemeddelelsen.

På baggrund af advokatundersøgelsen vil Annette Vilhelmsen se på, hvordan ministeriet fremadrettet kan få en "korrekt og transparent sagsbehandling".

/ritzau/

 
Emneord: Annette Vilhelmsen, Millionpulje, Advokatundersøgelse, Stemmer på Kanten

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 03.01.14 Bæredygtighed
  Stigende valgdeltagelse blandt socialt udsatte

  Valgdeltagelsen i socialt udsatte boligområder steg markant under kommunalvalget i november sidste år. Dermed ser valgkampagner som Stemmer på Kanten ud til at have haft effekt. Lisbeth Zornig Andersen glæder sig over resultaterne.

 • 11.12.13 Politik
  Zornig: Utroligt ærgerligt

  Lisbeth Zornig Andersen finder forløbet omkring million-støtten til projekt Stemmer på Kanten utroligt ærgerligt.

 • 09.12.13 Velfærd
  Regeringen vil sikre korrekte udbetalinger af sociale ydelser

  Fejludbetalinger og socialt snyd udgør en betydelig omkostning for samfundet hvert år. Mere automatisering af sagsbehandlingen, bedre brug af it-værktøjer og fælles indsatser er effektive redskaber til at sikre korrekte udbetalinger af sociale ydelser. Det viser en analyse foretaget af Deloitte Consulting.

 • 17.11.13 Politik
  Folkelig opbakning til Stemmer på Kanten

  Den landsdækkende demokratikampagne Stemmer på Kanten, som stræber efter at få socialt udsatte til at stemme, får bred opbakning fra vælgerne. Det viser en meningsmåling gennemført af analyseinstituttet InFact. Hver anden dansker har hørt om kampagnen, og to ud af tre synes det er et godt initiativ.

 • 11.11.13 Velfærd
  Pulje på 91,3 millioner kroner til en helhedsorienteret indsats for udsatte familier

  Landets kommuner kan søge om tilskud til projekter, der giver udsatte familier en helhedsorienteret indsats. I alt er der afsat 91,3 millioner kroner til indsatsen, og kommunerne kan søge frem til fredag den 20. december 2013.