Foto: Peter Sørensen

Vilhelmsen stopper - SF ude af regeringen

De kaotiske tilstande i SF får Annette Vilhelmsen til at trække sig, mens partiet forlader regeringen.

Annette Vilhelmsen bekræfter på et pressemøde, at hun stopper som formand for SF, og at partiet samtidig trækker sig ud af regeringen.

- Som det er bekendt, har jeg besluttet mig for ikke at genopstille som formand. Der vil blive indkaldt til et ekstraordinært landsmøde, og i den forbindelse vil der blive valgt en ny formand, siger hun på et pressemøde torsdag.

                            Læs også: Vilhelmsen: Min afgang bliver ny start for SF

Det sker efter et kaotisk døgn for partiet, hvor et salg af dele af energigiganten Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs har splittet partiet.

Onsdag aften mødtes landsledelsen med folketingsgruppen for at diskutere, hvordan man skulle forholde sig til salget, der skal stemmes i gennem Folketingets Finansudvalg senere torsdag.

Vilhelmsen ønskede opbakning til salget - og dermed fortsat deltagelse i regeringen - mens andre var imod. 

Vilhelmsen fik ganske vist opbakning i landsledelsen, men det fik omvendt næstformand Peter Westermann, politisk ordfører Lisbeth Bech Poulsen og gruppeformand Karina Lorentzen til at trække sig fra deres poster.

/ritzau/

 

Emneord: SF, Anette Vilhelmsen, Folketinget, Regeringen, DONG
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 20.03.20 Politik
  Lederne: Vigtig hjælpepakke til dansk erhvervsliv

  edernes Hovedorganisation roser den massive hjælpepakke til erhvervslivet, som alle partier i Folketinget er blevet enige om. Det er et meget stærkt signal om, at politikerne vil gøre meget for at hjælpe virksomhederne og lønmodtagerne så skånsomt som muligt gennem corona-krisen.

 • 09.03.20 Politik
  Ny rapport om vejen til 70-procentsmålet i 2030

  I en ny rapport præsenterer Klimarådet en række anbefalinger, der skal få Danmark i mål med 70 procent reduktion i 2030. Omstillingen kræver både hurtige implementeringer af de allerede kendte teknologier og en mere langsigtet, strategisk indsats.

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 25.02.20 Infrastruktur
  Regeringen: Danmark skal klimasikres bedre

  Danmark er alt for sårbar overfor massivt regnfald. Der skal gang i klimatilpasningen rundt om i landet. Derfor foreslår regeringen en gennemgribende ændring af reglerne, der skal gøre det lettere og billigere at lave tiltag, der kan håndtere de stigende vandmængder og beskytte danskerne mod oversvømmelser ved massiv regn.

 • 04.10.18 Politik
  Din guide til årets debatter: Her er regeringens lovkatalog for 2018-19

  Flere ministre har udsigt til et travlt folketingsår. Se de væsentlige dele og hent hele lovkataloget her - så har du styr på politikernes årshjul, som også er lobbyisternes menukort.