Foto: Shutterstock

Visse danskere tilbydes nu vaccinehjælp

Nu skal forhindringerne ryddes af vejen, lyder det.

Region Midtjylland gør sammen med de 19 kommuner nu en ekstra indsats for at hjælpe ældre og sårbare borgere til at få en corona-vaccination. Ca. 5.000 borgere bliver i de kommende dage kontaktet.

Det fortæller regionen i en pressemeddelelse. 

Region og kommuner begynder nu at opsøge borgere, der har mulighed for at blive vaccineret mod corona, men som af den ene eller anden grund endnu ikke har taget imod tilbuddet.

Det drejer sig om borgere i gruppe to, dvs. personer over 65 år, som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp og gruppe tre: Borgere over 85 år.

Det er fortsat helt frivilligt, om man ønsker at tage imod tilbuddet om vaccination, understreges det. 

"Men hvis situationen er, at borgerne har fravalgt vaccinen på grund af praktiske forhindringer, så skal vi finde nogle løsninger," siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Forhindringer skal ryddes af vejen

Erfaringen viser, at en række små og store forhindringer kan få borgerne til at opgive vaccinationen. F.eks. har nogle ældre borgere vanskeligheder med at bruge internettet til at bestille tid til vaccination. Nogle har brug for hjælp til at arrangere transport, mens andre er sengeliggende.

For den enkelte kan udfordringerne betyde, at de opgiver vaccinen. Men for samfund og sundhedsvæsen er problemerne ikke større, end de kan overkommes, fortæller Region Midtjylland. 

"Løsningerne bliver både håndholdte og tilpassede og kan f.eks. være hjælp til transport, it-støtte til at bestille tid, vaccination i hjemmet eller måske en aftale om, at vaccinationen kan ske hos en praktiserende læge," forklarer Anders Kühnau.

Det er Statens Seruminstitut, der forsyner region og kommuner med navne på de personer, der hører til i vaccinationsgrupperne to og tre, men som endnu ikke har bestilt tid til vaccination.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne