Foto: Shutterstock

Ydelseskommision: Fjern kontanthjælpsloftet

Ydelseskommissionen foreslår at den øvre grænse for, hvad en person samlet set kan modtage i offentlig støtte fjernes. De anbefaler at man fjerner kontanthjælpsloftet.

Nye tal viser at en tredjedel af de berørte af kontanthjælpsloftet har en ikke-vestlig baggrund. Peter Hummelgaard, beskæftigelsesminister (S) oplyser til Folketingets beskæftigelsesudvalg, at i januar 2021 var omkring 16.400 personer berørt af kontanthjælpsloftet. Det svarer ydermere til at knap 15 procent af ydelsesmodtagerne i kontanthjælpssystemet var ramt af kontalthjælpsloftet. Ud af de 16.400 i kontanthjælpssystemet havde 5530 personer ikke-vestlig baggrund. Det skriver Netavisen Pio. 

Kontanthjælpsloftet 
I 2016 blev kontanthjælpsloftet indført, som en del af regeringens beskæftigelsesindsats, og kontanthjælpsloftet er en øvre grænse for, hvor meget du månedligt samlet må modtage i integrationsydelse, uddannelseshjælp eller kontanthjælp og særlig støtte og boligstøtte Formålet ved at indføre kontanthjælpsloftet er, at personer skal mærke en større økonomisk gevinst ved at komme i arbejde. De der er berørte af kontanthjælpsloftet vil opleve en reduktion i enten boligstøtte eller særlig støtte eller begge dele.

Gentænke kontanthjælpssystemet
Nu foreslår ydelseskommissionen i sine "konkrete anbefalinger" til, hvordan man kan gentænke kontanthjælpssystemet, at man fjerner kontanthjælpsloftet og at man fjerner 225-timersreglen. 225-timersreglen betyder, at kontanthjælpsmodtagere skal arbejde mindst 225 timer om året for ikke at blive trukket i deres ydelser.

To satser for ydelser 
Ydelseskommisionen foreslår i stedet for at der skal være to satser for ydelser: En grundsats på 6600 kroner og forhøjet sats på 10.450 kroner, og at de skal afhænge af et krav om beskæftigelse eller uddannelse. Ifølge Ydelseskommissionen vil disse forslag øge arbejdsudbuddet med op til 950 personer, og derudover vil et sted mellem 4000 og 6000 børn blive løftet ud af lavindkomstgruppen, hvilket er den grænse som ofte betegnes for fattigdom. Det skriver Netavisen Pio.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.