Zornig-undersøgelse er udskudt en måned

Socialministeriet udskyder undersøgelse af penge til Lisbeth Zornig, siger socialordfører Eyvind Vesselbo (V).

Offentligheden må vente på advokatundersøgelsen af Socialministeriets støtte på en million kroner til Lisbeth Zornig Andersens projekt "Stemmer på kanten". Ministeriet har udskudt undersøgelsen, som skulle være færdig 1. april.

Det oplyser Venstres socialordfører, Eyvind Vesselbo, til Ritzau.

31. marts mødte han socialminister Manu Sareen (R) i Socialministeriet og bad ham udlevere rapporten, når den kom 1. april.

- Manu Sareen kendte ikke umiddelbart noget til sagen. Departementschefen kunne så meddele - hvad der chokerede mig - at rapporten ikke kom 1. april. Den havde de udsat til 1. maj, siger Eyvind Vesselbo.

16. januar fremlagde daværende socialminister Annette Vilhelmsen (SF) kommissoriet for en uvildig advokatundersøgelse. Den skal tjekke hendes gave på én million kroner til Lisbeth Zornig Andersen, som kan være uddelt udenom almindelige bevillingsregler.

Ministeriet skrev 16. januar i sin pressemeddelelse: "Der udpeges snarest et advokatfirma, der skal forestå den uvildige advokatundersøgelse, og undersøgelsen skal så vidt muligt afsluttes senest d. 1. april 2014".

Eyvind Vesselbo vil vide, hvem der har udsat advokatundersøgelsen.

- Man kan godt udsætte en rapport. Men så orienterer man de mennesker, som har været med til at lægge rammerne. Så jeg føler mig ført bag lyset, når jeg ikke får besked, siger Eyvind Vesselbo.

Socialminister Manu Sareen lovede sidst i februar også en analyse af ministeriets puljer. Analysen skal afdække, om arbejdet med puljerne skal ændres. Vesselbo vil gerne vide, hvornår analysen er færdig.

- Ordførerne har ikke fået at vide, hvad han har tænkt sig at gøre. Det er enormt vigtig, at puljerne analyseres uvildigt. Der er en sammenhæng med advokatundersøgelsen, siger Eyvind Vesselbo.

/ritzau/

 
Emneord: Zornig-sagen, Advokatundersøgelse, Lisbeth Zornig Andersen, Socialministeriet, Eyvind Vesselbo, Manu Sareen, Annette Vilhelmsen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også