Foto: Shutterstock

1100 elever er sendt hjem

Styrelsen for Patientsikkerhed har pålagt Damhusengens Skole i Vanløse at sende skolens elever hjem.

Torsdag aften fik eleverne beskeden omkring, at de ikke skulle møde ind fysisk til undervisning fredag. Det sker efter at Styrelsen for Patientsikkerhed har pålagt skolen at lukke ned, da der er for mange coronasmittede på skolen.

Alle elever er hjemsendt, undtagen 9. klasse
Overfor TV 2 Lorry bekræfter skolens skoleleder, Max Ulrich Larsen at de lukker ned, han siger: “Det er korrekt, at jeg har været nødt til at hjemsende alle mine elever undtagen mine 9. klasser. Det er blevet pålagt af Styrelsen for Patientsikkerhed. Det er smadderærgerligt. Vi har ikke haft særlig meget smitte, så det er ærgerligt, at det rammer os så tæt på slutspurten.”

Smitten er ikke opstået på skolen
Torsdag aften kunne skolelederen ikke oplyse, hvor mange elever på skolen, der er testet positiv for coronavirus, men han vurderer, at smitten ikke er opstået på skolen. Eleverne fra 0. til 8. klasse er sendt hjem fra fredag til mandag, og de må først komme i skole igen tirsdag, når de kan fremvise en negativ PCR-test. 

Skolens 9. klasser er ikke sendt hjem, de må fortsat møde op, og gennemføre deres eksaminer.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.