Foto: Shutterstock

2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

Omkring 2.500 borgere kan i uge 8 blive vaccineret for corona ved fremskudte vaccinationstilbud i deres kommuner. Tilbuddet er til ældre og sårbare borgere over 65 år, der får praktisk hjælp og personlig pleje (målgruppe 2), samt borgere over 85 år (målgruppe 3), som har vanskeligt ved selv at komme hen til et vaccinationscenter. Det er tredje gang, at vaccinationsindsatsen i Region Hovedstaden rykker ud i kommunerne for at gøre det lettere for nogle af de meste sårbare ældre at blive vaccineret.

Borgerne bliver visiteret og kontaktet direkte af kommunerne, og de skal derfor ikke selv booke tid til vaccinationen, der er resultatet af et tæt samarbejde mellem kommuner, regionen og praktiserende læger. Region Hovedstadens Apotek står for transport og opblanding af vacciner. Kommunerne sørger for lokaler og transport af borgere, og praktiserende læger vaccinerer.

Tre dage med vaccination
De fremskudte vaccinationer kommer ud til de enkelte kommuner i perioden tirs. 23. feb. til tors. den 25. feb., hvor borgerne kan få vaccinen fra Pfizer BioNtech.

Der har været dialog med alle 29 kommuner om de fremskudte vaccinationstilbud, og 17 kommuner deltager i samarbejdet denne gang. 

De borgere, der får gavn af tilbuddet, vil blive kontaktet af kommunerne med besked om dato, tidspunkt for vaccination og evt. transport.

Vaccination på plejecentre i weekenden
Foruden det fremskudte vaccinationstilbud vil der i den kommende weekend også blive gennemført en tredje vaccinationsrunde på næsten alle plejecentre i Region Hovedstaden. Der kan beboere, som fx var smittede med COVID-19 i forbindelse med én af de første to vaccinationsrunder, blive vaccineret anden gang.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også