Foto: Shutterstock

2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

Omkring 2.500 borgere kan i uge 8 blive vaccineret for corona ved fremskudte vaccinationstilbud i deres kommuner. Tilbuddet er til ældre og sårbare borgere over 65 år, der får praktisk hjælp og personlig pleje (målgruppe 2), samt borgere over 85 år (målgruppe 3), som har vanskeligt ved selv at komme hen til et vaccinationscenter. Det er tredje gang, at vaccinationsindsatsen i Region Hovedstaden rykker ud i kommunerne for at gøre det lettere for nogle af de meste sårbare ældre at blive vaccineret.

Borgerne bliver visiteret og kontaktet direkte af kommunerne, og de skal derfor ikke selv booke tid til vaccinationen, der er resultatet af et tæt samarbejde mellem kommuner, regionen og praktiserende læger. Region Hovedstadens Apotek står for transport og opblanding af vacciner. Kommunerne sørger for lokaler og transport af borgere, og praktiserende læger vaccinerer.

Tre dage med vaccination
De fremskudte vaccinationer kommer ud til de enkelte kommuner i perioden tirs. 23. feb. til tors. den 25. feb., hvor borgerne kan få vaccinen fra Pfizer BioNtech.

Der har været dialog med alle 29 kommuner om de fremskudte vaccinationstilbud, og 17 kommuner deltager i samarbejdet denne gang. 

De borgere, der får gavn af tilbuddet, vil blive kontaktet af kommunerne med besked om dato, tidspunkt for vaccination og evt. transport.

Vaccination på plejecentre i weekenden
Foruden det fremskudte vaccinationstilbud vil der i den kommende weekend også blive gennemført en tredje vaccinationsrunde på næsten alle plejecentre i Region Hovedstaden. Der kan beboere, som fx var smittede med COVID-19 i forbindelse med én af de første to vaccinationsrunder, blive vaccineret anden gang.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.

 • 16.02.21 Sundhed
  Sårbare borgere får 20 nye pop-up vaccinationssteder

  Borgere over 65 år, der får praktisk hjælp og pleje, kan blive vaccineret lokalt for COVID-19 fra i dag, hvor der åbner 20 pop-up vaccinationssteder i hovedstadsregionen.

 • 16.02.21 Sundhed
  Ny undersøgelse: Støj fra biler og tog øger risiko for brystkræft

  I en ny undersøgelse viser forskere fra Kræftens Bekæmpelse, at vej- og jernbanestøj kan give en lille forøget risiko for brystkræft. Forklaringen er formentlig, at støjen forstyrrer vores nattesøvn.

 • 14.02.21 Sundhed
  Ny plan: 400.000 daglige vaccinestik

  Regeringen og regionerne opretter i dag et udbud, der skal sikre mulighed for at vaccinere over 400.000 personer om dagen mod covid-19. Det er private virksomheder, der kan byde ind på opgaven. Samtidig skal praktiserende læger og apoteker via en ny bekendtgørelse også have mulighed for at vaccinere.