Foto: Shutterstock

40 procent flere kvinder som leder i erhvervslivet

Dansk Industri har præsenteret et nyt initiativ, der skal få flere kvinder til at indtage rollen som ledere i erhvervslivet.

Helt præcist ønsker de at i 2030 så skal 40 procent af erhvervslivets ledere være kvinder. ”Dansk Industri vil have alle danske virksomheder til at skrive under på et mangfoldighedsløfte.” Der er for få kvinder i den private sektor og særligt i de øverste lederslag, lyder det fra Dansk Industri.

Dansk Industri kommer med et såkaldt ”mangfoldighedsløfte”, hvor de inviterer alle danske virksomheder til at skrive under på at øge antallet af kvinder på ledelsesposter, skriver Indblik.

Sandahl Sørensen, administrerende direktør i Dansk Industri, udtaler sig i en pressemeddelelse; ”Halvdelen af Danmarks talentpulje er kvinder, men de er desværre underrepræsenteret i erhvervslivet. Derfor samler vi erhvervslivet på tværs af brancher og landsdele, så vi i fællesskab kan vende udviklingen.”

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.