“Jeg ser frem til, at vores kunder over hele landet får adgang til de…”
Lige nu læser andre
De fleste kender det.
Man skal bruge en avocado, men i købssituationen er det svært at vurdere, om den er spiseklar. Er den moden nok? Er den for moden?
Og kommer man hjem med en avocado, der ikke er spiseklar, ender den desværre ofte i skraldespanden.
Nu skal det være slut med avocado-usikkerheden. Coop er først i Danmark til at gøre brug af en helt ny modningsteknologi kaldet softripe (skånsom modning), der sammen med kunstig intelligens sikrer, at forbrugeren altid finder spisemodne avocadoer i butikkerne.
Traditionelle avocadoer modnes i et kunstigt miljø, hvor man forcerer og stresser den naturlige modningsproces frem med varme udefra, men den nye teknologi modner avocadoerne indefra og ud.
Læs også
Teknologien skaber rammer, der efterligner avocadoens naturlige miljø, hvilket får den til at ‘føle sig hjemme’. Det giver en skånsom modning.
Coop samarbejder med virksomheden Swedlog i Helsingborg, der er eksperter i softripe-teknologien.
Her bruger man kunstig intelligens, der med adgang til datahistorik fra flere tusinde producenter kan genkende avocadoer og vurdere, hvilket modningsstadie de er i.
Det gør det nemmere at bestemme, hvordan hver enkelt avocado skal håndteres og modnes.
Nicolai Horsner, der er kategoridirektør for frugt og grønt i Coop, fortæller, at der venter kunderne en helt ny oplevelse, når de skal handle avocadoer i fremtiden:
Læs også
”Vi har testet avocadoerne i udvalgte butikker, og konklusionen er entydig: Gladere kunder og færre klager over avocadoer, der ikke lever op til forventningerne. Det har givet stigning i salget af avocadoer i testbutikkerne. Jeg ser frem til, at vores kunder over hele landet får adgang til de spisemodne avocadoer. Der vil gøre kundeoplevelsen bedre og mindsker madspildet.”
Nicolai Horsner tilføjer, at kunderne skal vænne sig til, at en softripe-avocado grundet modningsmetoden kan se umoden ud og virke hård, selvom den er helt moden.
De spisemodne avocadoer kommer som et Irma-produkt i pakker af tre. De sælges i Coops butikker fra uge 49.