Partnerne bag Storbylandsbyen i Aarhus har samlet 11 anbefalinger til kommuner, boligselskaber og kommende beboere, som har lyst til at etablere en lignende storbylandsby med vægt på inklusion og fællesskab.
Lige nu læser andre
Sørg for at alle beboere ved, hvad de går ind til. Skab rum for beboernes drøftelser om værdier og fællesskab. Tænk fællesskabet ind i de fysiske
Sådan lyder tre af anbefalingerne fra parterne bag Storbylandsbyen i Aarhus. I pjecen Storbylandsby på tegnebrættet giver de deres erfaringer fra Storbylandsbyen i Aarhus videre til kommuner, boligselskaber og kommende beboere, der har lyst til at eller skal i gang med at etablere en lignende storbylandsby.
Socialt udviklingscenter – SUS
Læs mere fra Socialt Udviklingscenter SUS. Det er gode cases og tankevækkende historier lige her.
Læs også
Bygger på inklusion og fællesskab
Storbylandsbyen på Marienlystvangen i Aarhus er den første af sin slags i Danmark. Det er et boligområde, der bygger på tanker om inklusion, fællesskab og godt naboskab.
20 huse med i alt 40 boliger udgør rammen om Storbylandsbyen. Halvdelen beboerne kommer fra Østjysk Boligs venteliste, den anden halvdel er mennesker, som af forskellige årsager er visiteret til en bolig via Center for Bostøtte i Aarhus Kommune. De første beboere flyttede ind i sommeren 2014.
Tænk fællesskabet ind i de fysiske rammer
Beboere og medarbejdere i Storbylandsbyen, Østjysk Bolig og Aarhus Kommune har været pionerer og gjort en række væsentlige erfaringer, som andre kan have glæde af. Det er deres erfaringer, der er omsat til anbefalinger i pjecen Storbylandsby på tegnebrættet.
Pjecen er udarbejdet med afsæt i de erfaringsopsamlinger, som SUS har gennemført i Storbylandsbyen i Aarhus i 2014 og 2015.
Beboere og medarbejdere fra Storbylandsbyen har også formuleret anbefalinger som postkort til kommuner, boligselskaber og kommende beboere.
—-
Læs også: Storbylandsbyen: Fællesskab for ‘almindelige’ og ualmindelige’