I Kolding får boligejere nu mulighed for at holde regnvandet på egen grund i stedet for at lede det ud i kloakken. Det er både en gevinst for miljøet og pengepungen.
Lige nu læser andre
Kolding Kommune
Kolding Kommune deler viden og deler sine nyheder på DenOffentlige. Læs meget mere om og fra Kolding lige her.
’Med de klimaændringer vi står overfor, med flere skybrud og perioder med kraftig og langvarig regn, er det vigtigt, at vi tager alle løsningsmuligheder i brug for at undgå oversvømmelser og de mange problemer, der følger med. Muligheden for at holde regnvandet på egen grund er et fint supplement til de mange projekter, vi har igangsat sammen med BlueKolding for at klimatilpasse kommunen’, siger formand for Plan- og Boligudvalget, Poul Erik Jensen.
Positiv effekt på kapaciteten i kloakkerne De boligejere, der kobler regnvandet fra kloakken, kan få tilbagebetalt en del af deres tilslutningsbidrag til BlueKolding, op til ca. 24.000 kr., som de i stedet kan investere i et regnvandsanlæg, regnbede og lignende. Også for BlueKolding er den nye mulighed en fordel. ’Jo flere, der vælger at holde regnvandet på egen grund, jo færre problemer får vi med kloakrør, der ikke kan følge med de store regnskyl. På sigt kan det være med til at give færre oversvømmelser, overløb fra kloakken og samtidig giver vi også borgerne mulighed for at være med til at tage ansvar for at klimatilpasse kommunen. Selv få ejendomme på en vej, der vælger at håndtere regnvandet på egen grund, vil have en positiv effekt på kapaciteten i områdets kloaksystem,’ fortæller formand for BlueKoldings bestyrelse, Knud Erik Langhoff.Det har dog også nogle konsekvenser for grundejere at koble regnvandet fra kloaksystemet. Skulle man på et senere tidspunkt ønske at lede regnvandet til kloakken igen, er det ikke sikkert, at det stadig er teknisk eller økonomisk muligt. Derfor skal man som boligejer også nøje overveje om det er den rette løsning at få sit eget regnvandsanlæg.