Foto: DIF

Åbning af indendørs idræt vækker blandede følelser

I DIF er der glæde over, at den indendørs foreningsidræt for børn bliver prioriteret som noget af det første i den yderligere genåbning, og at der er lavet en langsigtet aftale om udfasning af restriktioner. Men idrætterne har stadig nogle vanskelige måneder foran sig.

Den 21. april kan indendørsidrætten så småt starte op igen efter cirka fire måneders nedlukning. I første omgang gælder det børnene, og en måned senere er det planen, at al idræt skal været genåbnet.

”Det er en vanskelig tid for indendørsidrætten, og vi havde selvfølgelig håbet, at mere af den kunne åbnes hurtigere. Fokus har i forhandlingerne været på at få børnene i skole, og det er helt forståeligt, og kort efter kommer børnene så tilbage til fællesskaberne i indendørsidrætten. Det bliver godt for dem og for klubberne, som savner deres medlemmer,” siger DIF’s direktør, Morten Mølholm Hansen.

Det er børn og unge under 18 år, der får adgang til hallerne to uger efter påske. Der er planen, at de voksne kan følge efter to uger senere, og alle idrætsaktiviteter står til at blive genåbnet den 21. maj. Altså om knap to måneder.

”Jeg er glad for, at der kom en langsigtet plan, og vi kan kigge ind i en fremtid, hvor der ikke længere er restriktioner. En fremtid, hvor foreningsidrætten skal løfte en kæmpe opgave i forhold til at genoprette danskernes fysiske og mentale trivsel,” siger Morten Mølholm Hansen.

Lang adskillelse fra medlemmerne

Men DIF-direktøren lægger ikke skjul på, at mange indendørsidrætter står i en vanskelig situation, når nogle medlemmer ikke får adgang til at dyrke deres idræt før anden halvdel af maj. På det tidspunkt er indendørsidrætterne typisk lukket ned for sæsonen og gået på sommerferie. Dermed vil mange foreninger skulle undvære deres medlemmer i 8-9 måneder.

”Jeg håber, at medlemmerne vender tilbage igen trods den lange adskillelse og genfinder glæden ved et aktivt liv. Men det kommer ikke til at ske af sig selv, så der venter DIF, forbundene og foreningerne en kæmpe opgave i resten af 2021,” understreger han.

I forhold til at få tilskuere tilbage på stadion, så vedtog partierne, at der skal nedsætte en ekspertgruppe, som medio april skal komme med bud på, hvordan man atter kan få gang i store sportsarrangementer og få tilskuere tilbage på tribunerne.

”Jeg håber, at ekspertgruppen hurtigt finder en gangbar løsning, for det vil have stor betydning for både foreninger, klubber og forbund, hvis vi hurtigt kan få tilskuere tilbage på stadion og igen kan afholde større motionsarrangementer.”

Hovedpunkter i aftalen.

21. april åbnes der for indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år uden krav om coronapas. Hvilke sportsgrene, der er omfattet, afgøres af aftalepartierne.

6. maj åbnes der for indendørs idræt i organiseret regi for voksne med krav om coronapas. Her skal der ligeledes forhandles om, hvilke sportsgrene, der er omfattet.

21. maj 2021 åbnes – med coronapas – den resterende del af idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter, som ikke er åbnet i forrige faser.

Der nedsættes desuden en hurtigarbejdende ekspertgruppe, der medio april skal komme med sit bud på, hvordan der igen kan komme gang i de større idrætsarrangementer, og hvordan tilskuerne kan komme tilbage til sporten.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne