KL: Kommunerne overholder aftale om kvalitetsløft i dagtilbud

KL undrer sig over de seneste dages mediehistorier, hvor der sættes spørgsmålstegn ved, om kommunerne overholder aftalen med regeringen om bedre kvalitet i dagtilbud. ”Vi har en klar aftale med regeringen om at styrke kvaliteten i dagtilbud, og den aftale overholder kommunerne,” siger KL’s formand Erik Nielsen. Han understreger samtidig, at KL og regeringen har aftalt at følge op og følge udviklingen i normeringerne fra 2012 til 2013.

”Budgetlægningen er som bekendt ikke afsluttet. Man skal også huske på, at antallet af børn falder, og det har naturligvis indflydelse på kommunernes prioritering af dagtilbudsområdet. Men det er mit klare indtryk, baseret på en meget tæt dialog mellem KL og kommunerne, at kommunerne i deres budgetter for 2013 tager højde for den aftale, vi har indgået om bedre kvalitet på dagtilbudsområdet.”

”Samtidig vil jeg minde om, at der i 98 kommuner kan være mange forskellige veje til at styrke kvaliteten. Og det er nu engang den enkelte kommune, der bedst ved, hvordan kvaliteten i de enkelte dagtilbud løftes,” understreger KL’s formand.

”Nogle kommuner kan have behov for at ansætte flere pædagoger. Andre kan have fokus på en anden tilrettelæggelse af det pædagogiske arbejde, herunder planlægning af læringsforløb. Og så kan der være kommuner, der har behov for noget helt tredje,” siger Erik Nielsen.

Emneord: KL, Erik Nielsen, Dagtilbud
KL på DenOffentlige.dk Kommunernes Landsforening (KL) er en privat interesse- og medlemsorganisation for alle 98 kommuner i Danmark. Det er KL's formål, at varetage de danske kommuners fælles interesser og bidrage til,...
Aktivitet: Artikler: 113 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også