Luft til vand varmepumpe

Sponsoreret

03/06/2022 14:35

Valdemar Lind

Alle priser, og især priser på energi, er meget høje, lige for tiden. Der er ikke udsigt til at dette ændre sig, lige med det første. Derfor er der mange mennesker der kigger sig mere aktivt omkring, efter alternative løsninger. Gas er ikke rigtig nogen god ide, lige for tiden. Brændeovne er også lidt usikkert, med mindre man selv har adgang til brænde og ikke skal ud at købe. Desuden er der kommet nye, stramme regler, for brændeovne. Luft til vand varmepumpe er blevet et populært valg. Mange har fået øjnene op for den besparelse der faktisk ligger i en luft til vand varmepumpe. 

Luft til vand varmepumpe giver en fin besparelse

Før priserne på energi og alt andet, stak helt af, kunne en luft til vand varmepumpe betyde en besparelse på op til 80%. Så stor er besparelsen nok ikke lige i øjeblikket, men den er helt sikkert tæt derpå.

En god luft til vand varmepumpe kan holde i 12 til 15 år. Der er naturligvis en betragtelig udgift på at etablere systemet. Selve udgiften på at etablere systemet er dog tjent temmelig hurtigt ind igen. Fire til seks år tager det at tjene udgiften ind igen. Det vil altså sige at efter de fire til seks år, så er der seks til ni år, med en besparelse på helt op til 80%.

Forudsætningerne for at kunne etablere luft til vand varmepumpe

Den eneste forudsætning for at kunne etablere en luft til vand varmepumpe er at du i forvejen opvarmer huset med vand, i form af radiatorer eller gulvvarme. Har du ikke radiatorer eller gulvvarme, kan du godt få en luft til vand varmepumpe, det kræver bare en lidt større omlægning. Derved bliver prisen naturligvis også en del højere. Regnestykket herover er lavet uden beregning på etablering af radiatorer og rørlægning. Alternativt kan en luft til luft varmepumpe overvejes.

Fjernvarmen kan du ikke selv regulere på

Prisen på fjernvarme er som den er. Priserne svinger og tilpasser sig markedet, som det ser ud lige nu og her. Lige nu er priserne høje og der er ikke umiddelbar udsigt til at de falder igen. Du har absolut ingen indflydelse på prisen. Eneste mulighed er at justere dit eget forbrug. Det eneste du kan gøre, er at skrue ned for varmen og gå og små fryse. Luft til vand varmepumper oplever derfor en stigende popularitet.

Mest Læste

Annonce