Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ny undersøgelse: 4 af 10 danskere siger nej til nyt job, hvis dette ikke er på plads

Arbejdsliv

02/04/2024 11:02

J. Bøgen

Er det også afgørende for dig?

En ny stor international undersøgelse blandt lønmodtagere i 34 lande, herunder Danmark, viser, at arbejdstager i stigende grad efterspørger fleksibilitet, både i forhold til hvor arbejdet skal udføres, og i forhold til tidsrummet for udførelsen.

Graden af fleksibilitet er således blevet en afgørende faktor for ansattes arbejdsglæde og produktivitet, og ikke mindst evnen til at tiltrække arbejdskraft.

I alt 27.000 arbejdstagere fra 34 lande deltog i undersøgelsen. Af de 27.000 var de 750 arbejdstagere fra Danmark.

4 af 10 vil ikke acceptere job uden

En betydelig del af de danske lønmodtagere værdsætter fleksibilitet højt, med 39 procent angivende, at de ikke ville acceptere et job uden fleksibilitet omkring arbejdsstedet, sammenlignet med 37 procent på globalt plan.

Endnu mere markant er det, at 50 procent siger, at fleksible arbejdstider er afgørende for deres beslutning om at tage et nyt job, hvilket i høj grad overstiger den globale procentdel på 41procent.

Af de adspurgte føler næsten en tredjedel (29 procent) af medarbejderne, at arbejdsgiverne er blevet mere strikse i forhold til, at de skal møde ind på arbejdspladsen, og endnu værre ser det ud globalt, hvor hele 41 procent føler, at deres arbejdsgiver stiller krav til fremmøde på jobbet.

Et vigtigt vink

Ifølge Randstads administrerende direktør, Nima Astanehdost, er undersøgelsen et vink med en vognstang til de danske virksomheder om, at vi ikke må glemme vores læring fra pandemitiden.

"Selvom Covid var hård for alle, så skal vi heller ikke glemme den læring, vi kan tage med sig fra den turbulente tid. Noget af det allervigtigste, virksomhederne lærte, var, at vi faktisk godt kunne arbejde fra distancen af, og at medarbejderne gjorde det fantastisk under disse arbejdsbetingelser. I det lys er det lidt mærkeligt, at mange vælger at gå tilbage til, hvordan vi arbejde før pandemiens indtog, særligt når nu medarbejderne har bevist, at det godt kan lade sig gøre, siger han. Han understreger dog samtidig, at tilbyder der naturligvis skal være en balance, men at den alt andet lige bør tage afsæt i medarbejdernes behov.

Det er klart, at vi ikke alle kan arbejde hjemmefra 24/7, for så risikerer man, at det går ud over kulturen og sammenholdet på jobbet. Naturligvis skal man i virksomheder samles i forskellige fora – ikke mindst for at styrke kulturen," understreger han.

Lytter man ikke til medarbejdernes ønsker og behov bliver det ifølge Randstads direktør vanskeligt at tiltrække og fastholde de dygtigste medarbejdere.

"Det er opsigtsvækkende, at nogle virksomheder, selv i 2024, stadig ikke imødekommer medarbejdernes behov for fleksibilitet. Denne mangel på tilpasningsevne risikerer at sætte dem bagud i kampen om talentfulde medarbejdere. At ignorere vigtigheden af fleksible arbejdsforhold i en tid, hvor arbejdsmarkedet og medarbejdernes forventninger ændrer sig hastigt, kan vise sig at være en kortsynet strategi," siger han.

Hent undersøgelse her: https://www.randstad.dk/om-os/presse/work-monitor/

Om Randstads Workmonitor

Undersøgelsen er gennemført online blandt respondenter i alderen 18-67, som enten er ansat mindst 24 timer om ugen, enkeltmandsvirksomheder eller arbejdsløse, men overvejer at søge job i fremtiden.

Undersøgelsen er gennemført mellem den 23/10 og den 11/11 2023 med 27.000 arbejdstagere i Argentina, Australien, Østrig, Belgien, Brasilien, Canada, Chile, Kina, Tjekkiet, Danmark, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Hong Kong SAR, Ungarn, Indien, Italien, Japan, Luxembourg, Malaysia, Mexico, Nederlandene, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Rumænien, Singapore, Spanien, Sverige, Schweiz, Tyrkiet, Storbritannien og USA.

I Danmark deltog 750 respondenter i undersøgelsen.

Mest Læste

Annonce