Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

På pension som 40-årig? Sådan har disse mennesker båret sig ad med at nå det

Arbejdsliv

09/06/2024 17:49

J. Bøgen

Drømmer du om at trække dig fra arbejdsmarkedet før tid?

For mange mennesker er pensionering en fjern drøm, noget der vil komme om årtier, hvis det overhovedet kommer. 

Alderen, hvor du kan søge pension, er allerede stigende, for først når du bliver 66 år, er du berettiget til folkepension. 

Men frem mod år 2035 stiger pensionsalderen i Danmark, så den er helt oppe på 69 år, når den politiske aftale er fuldt indfaset.

Nogle mennesker ser bare ikke ud til at planlægge pensionisttilværelsen, da de hellere vil nyde livet, når de er unge og raske gennem noget kendt som ‘blød opsparing’.

De fleste har brug for at bruge penge nu

Størstedelen af ​​Gen Z (mennesker født mellem 1995 og 2010) siger, at de hellere vil bruge deres penge nu end at gemme dem til senere, og de fleste siger også, at de i øjeblikket føler, at leveomkostningerne er en barriere for deres økonomiske succes. 

Modsætningen til dem, der sparer blødt op, er de økonomisk uafhængige og folk, der er gået på pension før tid. Folk der følger en anden livscyklus. 

Det er de mennesker, der planlægger at gå på pension, mens de stadig har farve i deres hår, og dem, der har gjort det, har nogle tips som du kan følge, for at kunne gøre det samme. 

Et par af disse folk fortalte US News, at hvis du ønskede at gå på pension som 40-årig, stod du overfor en større modvind, end du ville gøre for et par år siden, men de mener stadig, at det er muligt.

Lev sparsommeligt

Grundprincippet er, at du holder omkostningerne nede i dag, så du har råd til ikke at arbejde i morgen, og du skal acceptere, at dit liv som tidlig pensionist ikke bliver et liv i luksus. 

Først og fremmest skal du finde ud af, hvor meget du rent faktisk har brug for at gå på pension som 40-årig, hvilket betyder, at du sandsynligvis skal bruge over en million dollars (6,5 millioner kroner) for at få råd til det. 

En anden grundsten i dette er at lægge mindst halvdelen af ​​din løn i din opsparing, hvilket betyder, at hvis du er en af ​​dem, der har et normalt arbejde og en husleje eller et realkreditlån, du skal betale, er du ude. 

En af måderne at prøve at gøre dette er at undgå noget, der kaldes livsstilskryb, hvilket i det væsentlige øger dine leveomkostninger, da din løn også stiger. 

Hvis du får en lønstigning og tænker ‘jeg har råd til at lave flere ting nu’, så gør du det helt forkert, den lønstigning burde gå ind i din opsparing. 

Du skal også investere noget af din formue, så dine penge vil tjene penge. 

Du ønsker ikke at opleve et økonomisk sammenbrud og altid være nødt til at forklare, hvorfor der mangler 17 års erfaring på dit CV.

Kilde: LadBible

Mest Læste

Annonce