Foto: Shutterstock

AstraZeneca-vaccine sat i bero: Frygter alvorlige bivirkninger

Sundhedsministeren bekræfter nu, at brugen af vaccinen sættes i bero, indtil nogle mulige bivirkninger er undersøgt.

Torsdag fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i et opslag på Twitter, at vaccinen fra AstraZeneca sættes i bero.

"Sundhedsmyndighederne har af forsigtighedshensyn sat vaccination med AstraZeneca i bero," skriver Magnus Heunicke på det sociale medie. 

Han forklarer videre, at det sker:

"efter signal om en mulig alvorlig bivirkning i form af dødelige blodpropper."

I sit opslag understreget sundhedsministeren, at det endnu ikke står klart, om der faktisk er en sammenhæng. Det er dog et aspekt, der skal undersøges til bunds, inden AstraZeneca-vaccinen vil blive uddelt igen. 

"Det kan pt ikke konkluderes, om der er en sammenhæng," skriver Heunicke - og tilføjer: "Vi handler tidligt, det skal undersøges grundigt." 

Rykker dato

Samtidig er det torsdag kommet frem, at slutdatoen for vaccinationer af alle danskere over 16 år blevet rykket. Det viser et opslag i Sundhedsstyrelsens officielle vaccinationskalender. 

Tidligere hed det sig, at vaccinationerne ville være overstået 27. juni. Nu er datoen dog rykket fire uger. 

Det betyder, at Sundhedsstyrelsen lige nu forventer, at alle danskere - over 16 år - er færdigvaccineret i løbet af uge 32. Denne uge slutter 15. august.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne