Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

36 nye bud på fremtidens grønne miljøteknologier

Bæredygtighed

27/10/20 9:16

Theis

Ny grøn teknologi er nødvendig for, at vi kan løse mange af de klima- og miljøudfordringer, vi står overfor. Med 77 millioner kroner i støtte fra MUDP er 36 store og små miljøprojekter nu klar til at udvikle innovative miljøteknologiske løsninger på nogle af samfundets miljø- og klimaudfordringer.

Klimavenlig beton, teknologi som gør det muligt at genbruge blandingstekstiler, en drone, som kan sniffe sig frem til utilsigtede udslip af klimagasser og en sejlende miljøpram, der opsamler olieforurening langt mere effektivt end de hidtil kendte metoder.

Det er blot et lille udpluk af indholdet i 36 nye udviklingsprojekter, som bestyrelsen for Miljø- og Fødevareministeriets miljøteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram, MUDP, netop har besluttet at støtte. I alt får projekterne 77 millioner kroner til udvikling af ny miljøteknologi fra MUDP.  

Både små og store investerer i nye grøn teknologi
Miljøminister Lea Wermelin er tilfreds med udsigten til, at regeringens målsætninger for den grønne omstilling understøttes af virksomhedernes udvikling af innovative miljøteknologiske løsninger.

- Vores natur er i krise, og vi står over for store klima- og miljøudfordringer. Det kræver nye løsninger, og vi skal være i front, når det gælder udvikling af grøn teknologi. Heldigvis er Danmark fyldt med innovative virksomheder og grønne idéer. Og MUDP er et vigtigt værktøj til at kunne omsætte ideer til handling. Jeg er glad for, at de her nye 36 projekter understøtter regeringens indsatsområder og prioriteringer særligt i forhold til klima, grøn forskning og cirkulær økonomi, siger Lea Wermelin.

Virksomhederne bag projekterne spænder fra små start-ups til store virksomheder. Nogle projekter understøtter udviklingen af en cirkulær økonomi via recirkulering af materialer og miljøfarlige stoffer, andre vil gøre byggeriet mere bæredygtigt, og mange af projekterne kan reducere klimabelastningen fra produktion og forbrug.

Stor interesse fra grønne virksomheder
Interessen for at søge MUDP-midlerne i 2020 har været overvældende. De 36 projekter er udvalgt mellem i alt 134 ansøgere, som tilsammen har søgt om ca. 279 millioner kroner.

Miljøminister Lea Wermelin glæder sig over den store interesse og innovative virkelyst i de danske virksomheder.

"Tidligere resultater og erfaringer fra projekter har vist, at MUDP er et stærkt værktøj til at booste udviklingen af innovative miljøteknologiske løsninger. Og samtidigt skabe nye danske grønne arbejdspladser og eksportmuligheder. Det er ekstra dejligt, at MUDP netop i år har modtaget rekordmange ansøgninger. Det vidner om, at virksomhederne ikke har sat grønne udviklingsprojekter i stå i denne udfordrende tid", siger Lea Wermelin.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.