Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Dan Jørgensens klimahykleri: Flyver 20 embedsmænd til miljøtopmøde med fokus på CO2-nedbringelse

Bæredygtighed

16/05/2022

Redaktionen

Embedsmændene stod på det nærmeste i kø for at komme til et miljøtopmøde, hvor den danske klimaminister sammen med sin store delegation, gik til angreb på andres flyvning.

"Jeg er grøn, før jeg er rød."

Sådan lød det fra Mette Frederiksen i en meget omtalt kronik, som hun tidligere på året indrykkede i Politiken. Her forklarede statsministeren, at det af hensyn til kommende generationer var afgørende med nedbringelse af CO2-udledningerne.

Et mantra som også er gået igen og igen hos klimaminister Dan Jørgensen, når han på vegne af den socialdemokratiske regering, har krævet et opgør med eksempelvis flyvninger.

Men ifølge Journalista.dk synes det dog kun at være andres flyvninger, som Dan Jørgensen for alvor kræver nedbringelse af. Det i forlængelse af COP-miljøtopmødet i Glasgow, der blev afholdt i oktober og november sidste år.

Her sendte Klimaministeriet nemlig 20 embedsmænd til Skotland for at bakke Dan Jørgensen op under forhandlingerne med andre landes delegationer.

Han var dog ikke alene om at være politisk chef for mange embedsmænd. Således satte Glasgow-mødet rekord i forhold til, hvor mange lande, der deltog på miljøtopmødet.

Det ændrede dog ikke på, at dets resultater syntes til at overskue. Således var en af de få konklusioner deltagerne enedes om, at de til næste COP-møde er klar med mere ambitiøse klimaplaner.

Det finder sted til november i den egyptiske bade- og ferieby Sharm el-Sheikh. Hvor det forventes, at hele delegationen igen flyver derned for at snakke om andres flyvninger.

Mest Læste

Annonce