Miljøminister Lea Wermelin. Foto: Miljøministeriet
Miljøminister Lea Wermelin. Foto: Miljøministeriet

Danske kommuner i vild dyst: Nu kan du følge din kommune

Bæredygtighed

26/4/21 9:04

Theis

Dysten om at blive Danmarks VILDESTE kommune er i gang. Miljøminister Lea Wermelin lancerer nu en hjemmeside, hvor du kan følge din kommunes bud på det vildeste naturprojekt – og se hvad andre kommuner finder på for at skabe mere vild natur i Danmark.

Kommuner over hele landet har sået deres første idéer, der skal vokse sig vilde og store i løbet af de næste cirka 15 måneder, hvor de dyster om at blive Danmarks VILDESTE kommune.

Miljøministeren kickstartede konkurrencen i februar, hvor alle danske kommuner blev inviteret til at deltage og på den måde være med til at skabe bedre levevilkår for den vilde natur og biodiversiteten i Danmark. Hele 92 ud af landets 98 kommuner har takket ja til invitationen og arbejder nu på at udvikle og realisere deres vilde tiltag.

Alle kan se idéerne gro og blive inspireret til at sætte gang i noget VILDT på www.dkvild.dk.

”Interessen for at gøre noget vildt for vores natur er enorm. Vi står i en omfattende naturkrise, og skal sætte ind alle de steder, vi kan. Både på Christiansborg, i kommunerne og hjemmefra haven eller altanen. Ingen kan gøre alt, men til sammen kan vi gøre en hel masse. Derfor er det vigtigt, at vi deler viden og inspirerer hinanden til at hjælpe naturen,” siger miljøminister Lea Wermelin.

Tips, tricks og gode idéer

De kommuner der dyster om at blive Danmarks VILDESTE kommune har hver sendt en grøn bog til miljøministeren, hvor de fortæller om deres foreløbige planer for at blive mere vilde. Det handler både om at give naturen mere plads til at vokse vildt, engagere borgere og virksomheder og samarbejde på tværs af kommuner for at få sammenhængende naturområder. Grøn bøgerne er samlet på det nye site www.dkvild.dk, så både borgere og kommuner kan læse med og måske plante endnu flere vilde tanker.

Det er allerede spiret frem med lokale borgergrupper på de sociale medier, der tagger, deler og snakker om VILD natur i forbindelse med kommunedysten. Det har miljøministeren reageret på, og på dkvild.dk kan borgerne også finde og få tips, tricks og gode idéer til, hvad man som borger kan gøre af vilde ting i egne haver og altaner.

Der er mange ting, man selv kan gøre for at give vores kriblende og flyvende insekter en håndsrækning, og ofte kræver det slet ikke så meget. Ofte handler det om at skrue ned for arbejdsindsatsen i haven og lade naturen få plads. Det kan være at lade plæneklipperen stå henover sommeren, stoppe med at rydde ukrudt i et hjørne af haven eller at lade kviste og grene ligge i en bunke i haven.

Klik dig ind på dkvild.dk og lad dig inspirere: www.dkvild.dk