BDO vinder Sjælland trods Atea-skandale

- BDO har sat et nyt hold med en ny daglig chefrevisor. De har præsenteret en god og gennemarbejdet revisionsplan. Samtidig har de den bedste pris, siger Jens Stenbæk (V) til Dr P4 Sjælland.

Region Sjælland indgår ny kontrakt med det revisionsfirma, der skarpt blev kritiseret for manglende kontrol i den såkaldte Atea-sag.
En sag, hvor ansatte i regionens it-afdeling modtog dyre udlandsrejser og hotelophold som betaling for at have givet ordrer til IT-leverandøren Atea.
Det blev afgjort torsdag aften på et stormfuldt møde i regionsrådet.

Når det lukkede møde blev så stormfuldt og langvarigt, så skyldes det, at en lang række politikere med regionsrådsformand Jens Stenbæk (V) i spidsen tidligere i år udtalte, at de ikke havde tillid til BDO.
Derfor ville de ikke forlænge kontrakten med BDO, når den udløb til nytår 2016. Alligevel fortsætter samarbejdet nu.
- BDO har sat et nyt hold med en ny daglig chefrevisor. De har præsenteret en god og gennemarbejdet revisionsplan. Samtidig har de den bedste pris, siger Jens Stenbæk (V) til Dr P4 Sjælland.
Mistilliden blev udtalt, da IT-skandalen i Atea blev afsløret. Her viste det sig blandt andet, at BDO syv år i træk havde undladt at lave stikprøvekontroller i IT-afdelingen, og politiet har sigtet flere medarbejdere for at modtage bestikkelse af IT-firmaet Atea.
En ekstern revisionskontrol fra PriceWaterHouseCoopers (PWC) viste desuden, at medarbejderne i IT-afdelingen flere år i træk havde snydt regionsrådet, så det så ud som om, de havde brugt deres budgetter op, når året var slut.

BDO skal have i alt en million kroner årligt for at kontrollere, at regionens medarbejdere bruger de 18 milliarder fra skatteborgerne om året, nøjagtigt som regionsrådet har besluttet. Det er en halv million billigere end den nærmeste konkurrent.
Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten stemte imod at give opgaven til BDO, mens Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Radikale Venstre valgte det billigste bud.
- Vi var meget kritiske overfor den måde, de arbejdede på i Atea-sagen, så vi synes, det er ulogisk at pege på det samme revisionsfirma igen, siger socialdemokraternes gruppeformand i regionen, Anne Marie Knigge (S) til DR P4 Sjælland.

Emneord: BDO Public, BDO, Jens Stenbæk, Region Sjælland, Revision, OPS, Offentligt privat samarbejde, Offentlige udbud, 141116, OPS Avisen nr. 1
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 17.09.19 Infrastruktur
  Erhvervsliv: Her er en halv mia til mere velfærd

  Ifølge Dansk Byggeri kan kommunerne frigøre en halv milliard kroner, hvis flere private stod for at passe veje og grønne anlæg.

 • 02.09.19 Sundhed
  Danmark er velfærdsteknologiens vugge

  Der bliver ikke medarbejdere nok til fremtidens udfordringer på velfærdsområdet. En del af løsningen kan findes via velfærdsteknologi. Danmark er førende inden for udvikling af velfærdsteknologi, og borgerne er klar til at bruge teknologien.

 • 13.05.19 Ledelse
  Politiet sigter sundhedsansatte for svigt i skandale om kræftscreening

  Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har i dag sigtet Region Sjælland og flere ledende medarbejdere for overtrædelse af straffeloven og autorisationsloven i forbindelse med mulig mangelfuld håndtering af patienter, som var henvist til undersøgelser på Ringsted sygehus på mistanke om brystkræft.

 • 03.05.19 Sundhed
  Tryggere vej fra sygehus til eget hjem

  En sygeplejerske fra Lejre Kommune får nu sin faste gang på Holbæk Sygehus. Her skal hun samarbejde med indlagte borgere fra Lejre Kommune, deres pårørende og sygehusets personale. Målet er at gøre det tryggere at vende hjem efter indlæggelsen.

 • 10.12.18 Politik
  Nu skal Danmark markedsføres som life science nation

  Regeringen bevilger i alt 7 millioner kroner til markedsføringen af Danmark. Det skal styrke eksporten og tiltrække investeringer fra medicoindustrien, og pengene bliver administreret i et offentligt-privat samarbejde.