Beslutningen er truffet: Forlænger danske restriktioner

Nu står det klart, at restriktionerne ikke forsvinder, selvom kontakttallet falder.

 

Onsdag var det igen tid til at pressemøde om coronasituationen i Danmark. Siden epidemien fik tag i landet har pressemøderne været en tilbagevende begivenhed, der - især under forårets nedlukning - samlede befolkningen foran skærmene både i stuerne og på de arbejdspladser, hvor medarbejderne ikke var sendt hjem.

På dagens pressemøde fortalte sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), at de nuværende restriktioner forlænges i yderligere 13 dage. Det betyder, at de vil gælde indtil 31. oktober, fortalte ministeren. 

Tallene går den rigtige vej: ned ad, understreger Magnus Heunicke, men advarer fortsat om, at en supersprednings-begivenhed kan sætte det hele over styr igen. Derfor opdrorer regeringen også til, at befolkningen holder de gode corona-vaner ved lige. 

Virus er stadig i blandt os

Nyhederne fra pressemødet kommer kun dagen efter, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) tirsdag delte en glædelig nyhed på det sociale medie Twitter. Her kunne ministeren fortælle, at kontakttallet er faldet. Tallet har tidligere været helt oppe på 1.5, hvilket betyder, at en coronasmittet i gennemsnit vil smitte 1.5 personer.

Nu er det dog faldet til 0.8, og det betyder, at smittekæden er ved at blive brudt, og at virussen vil undgå at accelerere yderligere, hvis tallet kan holdes under 1.0. Det fortalte ministeren. 

"Kurven er knækket: Kontakttallet i Danmark er nu 0,8. Tak til alle, der hver dag gør en indsats for at bryde smittekæderne. I Europa har epidemien stadig alt for godt fat, og vi kan se at smitten stiger mange steder," skriver sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke tirsdag på Twitter, inden han tilføjer en vigtig pointe:

"Virus er her stadig, så afgørende at vi holder fast." 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne