Foto: OK
Foto: OK

70 nye ladestandere på vej - her er der godt nyt til elbilejere

Bil og motor

22/01/2024 09:35

J. Bøgen

Det bliver både almindelige- og hurtige ladepunkter

OK skyder det nye år godt i gang med en ny udbudssejr i Aabenraa Kommune. I løbet af 2024 forventer energiselskabet således at have etableret i alt 70 nye ladepunkter fordelt på 66 almindelige ladepunkter og fire hurtige ladepunkter.

Sejren i det seneste udbud betyder, at OK siden 2023 samlet set har vundet 16 kommunale udbud i Danmark.

"Vi er glade for samarbejdet med Aabenraa Kommune og ser frem til at udvide vores tilstedeværelse i området. Udbuddet giver os nemlig mulighed for at hjælpe endnu flere ladetrængende elbilister med at få strøm på bilen,” siger Thor Folmann Krarup, OK’s e-mobilitetschef.

Her vil ladestanderne blive sat op

OK-ladepunkterne bliver fordelt på 11 lokationer i Aabenraa, Bylderup-Bov og Padborg. Det bliver bl.a. ved Aabenraa Rådhus, jobcenteret, skoler og andre institutioner.

”I Aabenraa Kommune er vi meget glade for, at vi med udbuddet fik en lang række kvalificerede tilbud ind, som kan være med til at sikre endnu flere el-ladestandere i Aabenraa Kommune,” siger borgmester Jan Riber Jakobsen og fortsætter:

”Den grønne omstilling er vigtig for os, og med vores geografiske placering tæt på grænsen og motorvejen er flere el-ladestandere vigtige for både borgere, virksomheder og besøgende i kommunen. I vores klimaplan har vi en politisk målsætning om klimavenlige valg af transport, og el-ladestandere er et vigtigt skridt i den ambition.”

Aftalen inkluderer etablering og drift af både offentligt tilgængelige ladepunkter og interne ladepunkter, hvoraf 26 ladepunkter bliver tilgængelige for offentligheden, mens 44 ladepunkter bliver reserveret til kommunens egen elbilsflåde.

Fakta om den nye aftale

  • Aftalen er en såkaldt koncessionsaftale, og det betyder, at OK etablerer og driver ladepunkterne på de kommunale parkeringsarealer i Aabenraa Kommune.

  • I udbuddet er ladestanderne opdelt i 12 delkontrakter. OK har vundet to delkontrakter, som omhandler 70 ladepunkter, hhv. 66 almindelige ladepunkter og fire hurtige ladepunkter.

  • Der er tale om almindelige- og hurtige ladestandere, der kan lade med en effekt på op til 11 kW og 75 kW.

  • OK forventer at påbegynde etableringen i foråret 2024.

Mest Læste

Annonce