Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Frygter du også Bilkabulen? Undersøgelse viser, hvor Danmarks værste bilister bor

Bil og motor

22/04/2024 13:08

J. Bøgen

I et område af landet er antallet af skader steget med 186 procent på tre år.

Siden sidste år er antallet af biler på de danske veje steget betydeligt, og desværre er antallet af bilskader fulgt med.

Det viser en ny undersøgelse fra sammenligningsportalen Samlino.dk, der hjælper forbrugere med at finde de bedste priser og vilkår på bilforsikringer.

Dataene viser ikke kun, hvor de bedste og værste bilister bor, men også hvordan skadesraten har udviklet sig siden 2021 ud fra landets regioner.

Det er især i det midt- og vestlige Danmark, at bilisterne har oplevet at komme hjem med flere buler i løbet af de seneste tre år.

Her bor de værste bilister

Hvis man har bemærket en hyppigere brug af bilhornet i det danske landskab de seneste år, er der en grund til det.

Dataene fra Samlino.dk viser en markant stigning i antallet af bilejere med mindst én skade. I 2021 var det 8 procent af bilejerne, der havde oplevet en skade, en andel, der er vokset til 19 procent i 2024 - en bemærkelsesværdig stigning på 138 procent.

Undersøgelsen afslører også, hvor i landet de bedste og værste bilister er bosat.

I 2021 var københavnerne landets bedste bilister, med kun 6 procent af dem, der havde fået mindst én skade i løbet af året. Nordjyderne lå i den modsatte ende af spektret, hvor hele 10 procent havde haft mindst én skade.

I løbet af årets første fire måneder har billedet ændret sig, hvor Nordsjælland og Nordjylland nu topper listen, med hele 21 procent af bilisterne, der har oplevet mindst én skade i 2024.

Analyse af dataene viser også, at visse regioner har haft en markant stigning i bilskader over en treårig periode.

Midt- og Vestjylland samt Midt- og Vestsjælland er blandt de hårdest ramte, hvor andelen af bilejere med mindst én skade er steget fra cirka 7 procent i 2021 til hele 19 procent i 2024 - en stigning på 171 procent.

Dataindsamlingen er baseret på over 1.340.000 opslag fra 1. januar 2021 til 4. april 2024. Her har Samlino.dks brugere oplyst adresser, skader de seneste seks år og sammenlignet bilforsikringer fra op til 21 forskellige forsikringsselskaber på Samlino.dk.

Kilde: Samlino.dk

*Data er baseret på brugere, der har sammenlignet bilforsikringer fra op til 21 forskellige selskaber på Samlino.dk i perioden 1. januar 2021 til 4. april 2024. Heraf er tallene baseret på 1.341.005 opslag, hvor brugere har oplyst adresse, biltype og antal skader seneste seks år.

**Samlino.dk skal bemærke, at den procentvise fordeling af skader på Bornholm for årrækken ikke nødvendigvis er sammenlignelige med andre landsdele, idet antallet af opslag fra Bornholm er baseret på cirka 4.500 opslag. Modsat er de 11 andre landsdele, som er baseret på min. 100.000 opslag per område.

Om Samlino.dk

Samlino.dk blev stiftet i 2014 med ønsket om at skabe gennemsigtighed og hjælpe danske forbrugere med at få de bedste vilkår og priser, når de vælger forsikrings-, bank- og teleprodukter.

Sammenligningsportalen er en del af Samlino Group, som er Europas største organisation for prissammenligningssider.

Samlino Group opererer i fem europæiske lande og hjælper forbrugere med at skabe gennemsigtighed indenfor bank-, forsikrings-, tele- og energisektorerne.

Mest Læste

Annonce