Foto: Screenshot, The Weather Network / YouTube
Foto: Screenshot, The Weather Network / YouTube

Kan spare dig bøde på 1000 kroner: Derfor skal du gnide din bilrude med en kartoffel

Bil og motor

08/12/2023 13:38

J. Bøgen

Hemmeligheden bag tricket skal findes i kartoflernes stivelse.

Bilister får at vide, at de kan få gavn af at gnide en kartoffel på deres bilrude, når temperaturen falder denne vinter.

Ifølge specialister hos LeaseCar.UK kan et stykke kartoffel fungere som et "superhelts" værktøj derhjemme for at forhindre kondens og frost på glasset.

Kartofler indeholder nemlig stivelse, der kan virke som en barriere mellem bilruden og luften.

Express skriver, at hvis man bruger tricket inden en hårdt frost, vil grøntsagen sandsynligvis forhindre is i at lægge sig over bilen og spare værdifuld tid for bilisterne om morgenen.

Sådan gør du

Tim Alcock, talsmand for LeaseCar, hævdede, at en skive kartoffel var alt, hvad bilister behøver for at gøre brug af dette enkle og problemfrie trick.

"Stivelsen og sukkeret inde i en kartoffel er superkræfter, når det kommer til at fjerne is. Brug en skiveskåret kartoffel og gnid den over vinduet. Kartoflens indhold forhindrer vand og is i at hæfte sig. Eventuelle stivelsesmærker fra kartoflen kan nemt renses med bilens sprinklervæske og et par strøg på vinduet," forklarer han.

Bil ejere skal blot skære kartoflen i mindre stykker og gnide grøntsagens bund mod bilruderne.

Kan koste dyrt

Det er et lovkrav for bilister, at de skal sikre sig, at de har ordentligt udsyn, inden de sætter sig bag rattet. Det gælder også i forhold til at afise ruderne.

Faktisk giver det som minimum en bøde på 1000 kroner, hvis du bliver stoppet uden at have renset bilens ruder ordentligt.

I grelle tilfælde kan det endda føre til en betinget frakendelse af kørekortet.

Mest Læste

Annonce