Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tager kun få minutter at ordne: Denne lille ting kan spare op til 30 % brændstof

Bil og motor

23/01/2024 10:30

J. Bøgen

Det tager kun fem til 10 minutter at gøre det ...

Det er både en god idé i forhold til klimaet, men ikke mindst også i forhold til privatøkonomien, at spare penge på brændstof.

Men vidste du, at benzin- og dieselejere kan reducere deres brændstofomkostninger dramatisk ved at fjerne noget fra deres biler?

Det kan endda reducere op til 30 procent af omkostningerne.

De dyre stativer

At bruge fem eller 10 minutter på at fjerne et cykelstativ fra taget af en bil kan gøre en verden til forskel. Eksperter fra leasingselskabet Vanarama afslørede de simple motorråd.

De forklarer: "Det kræver mere brændstof at skubbe disse genstande gennem luften. Tag stativet af dit køretøj, medmindre du regelmæssigt bruger en cykel eller stige."

"Hvis du derimod har brug for tagbøjler (hvis du fx er håndværker), så hold den fri for last i så vidt omfang som muligt. Find et sikkert sted derhjemme eller på arbejdet for at opbevare det, da besparelserne i brændstof kan være betydelige."

Stor forskel med og uden cykler

Specialister hos Select Car Leasing advarede om, at virkningen kunne være så høj som 30 procent, hvilket gør dette til et vigtigt forslag for dem, der ønsker at betale mindre.

De sagde tidligere: "Mange mennesker bruger stativer til at transportere deres cykler, eller tagbokse til at yde ekstra til ferier og weekender væk. Men at lade dem være monteret, når de ikke er i brug, er en sikker måde at øge dit køretøjs luftmodstand og derfor sænke brændstofeffektiviteten med så meget som 30 procent."

Undersøgelser viser, at det at bære to cykler oven på en sedanbil kunne reducere brændstofeffektiviteten med omkring 28 procent. Det falder til omkring 11 procent, hvis cykelstativet stadig er monteret, men ikke bliver brugt.

Kilde: DailyStar

Mest Læste

Annonce