11-årige Jennifer Engler fra Nykøbing Falster har tegnet snemanden, som er et af de tre julemærkemotiver. Foto: Blå Kors

Blå Kors udgiver årets julemærker: Vi skal huske på de børn og unge, der har det svært

Børnetegninger med velkendte julemotiver som snemand, rensdyr og engel pryder i år julemærkerne fra den sociale hjælpeorganisation Blå Kors. Julemærkerne er tegnet af børn fra familienetværk for sårbare og udsatte familier.

Julen er hjerternes og ikke mindst børnenes fest.

Det er derfor igen i år tegninger fra børn, der kommer fra familier med forskellige udfordringer, som er motiverne på Blå Kors' julemærker. 

Den sociale hjælpeorganisation udgiver julemærkerne med et budskab om at sprede juleglæde og tænke på de børn og unge i Danmark, der har brug for hjælp og støtte. 

"Vi skal huske på de børn, der har det svært. Også her i julen. I Danmark vokser 122.000 børn vokser op i hjem med en mor eller far, der drikker. Mange oplever også vold i hjemmet og er ensomme. De skal blive set og hørt," siger Christian Bjerre, som er generalsekretær i Blå Kors Danmark. 

Årets julemærker er tegnet af børn fra Blå Kors' familienetværk i Aalborg, Vejle og Nykøbing Falster. Familienetværkene drives i partnerskab med lokale kirker og er sociale fællesskaber for familier, som har brug for et pusterum i hverdagen. 

Fællesskab for børn og deres familier

Et af de tre julemærkemotiver er tegnet af 11-årige Jennifer Engler. Hun kommer hver mandag sammen med sin mor i Familienetværket Nykøbing Falster og har gjort det i 3,5 år. 

”Mandag er den bedste dag, fordi vi skal i Familienetværket, og så har jeg verdens bedste timer i skolen. Dansk og håndværk og design. Og også lidt matematik. Det er en god dag!” siger Jennifer Engler.

For Jennifers mor Stephanie Engler har netværket også stor betydning. Hun har kæmpet med følgerne efter et turbulent forhold og er glad for at have fundet et fællesskab og frirum.

”Når man har været langt nede, er det vigtigt, at der er nogle mennesker, der samler en op. Det vil dem, som kommer her i Familienetværket. Vi hjælper altid hinanden. Det er så givende. Det er nogle mennesker, man vil gå gennem ild og vand for," siger Jennifers mor Stephanie Engler. 

Blå Kors' julemærker bliver udgivet i Kristeligt Dagblad, organisationens eget blad og kan bestilles på blaakors.dk/julemaerker

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer