BIOS-skandalen: Falck indgår millionforlig

Infrastruktur

24/06/2019 13:13

Nick Allentoft

Over 150 millioner kroner sender Falck nu til parterne i BIOS-skandalen efter forlig.

Det skulle have brudt Falcks monopol på ambulancekørsel i Danmark, men endte med at blive en kæmpe skandale.

Da det hollandske firma BIOS vandt Region Syddanmarks udbud om ambulancekørsel i 2014 var det starten på en periode med uro og usikkerhed om ambulancekørslen i hele regionen. Siden blev det afsløret, at Falck med forskellige beskidte metoder forsøgte at knække BIOS allerede inden virksomheden kom igang med ambulancekørslen. Det betød blandt andet af BIOS måtte rekruttere udenlandske ambulancereddere, men mest af alt skabte uroen så store problemer, at BIOS kastede håndklædet i 2016 og gik konkurs. 

- Det er nu snart tre år siden, at der blev indgivet konkursbegæring mod Bios DK, og allerede inden var der varslet retstvister i forbindelse med ambulanceudbuddet, siger regionsformand Stephanie Lose (V) i forbindelse med at Falck nu har indgået forlig med alle parter omkring skandalen. 

Alt om Bios sagen i Region Syddanmark

Læs meget mere om Bios overtagelse af ambulancekørslen i Region Syddanmark.

Klik ind på tema-siden her.

Falck oplyser i en pressemeddelelse, at der dels er indgået et millionstort forlig med REgion Syddanmark, BIOS hollandske ejer og konkursboet efter BIOS-selskabet i Danmark. De tre parter modtager ifølge Falck tilsammen 152.5 millioner kroner. Hertil har Falck indgået separate aftaler om kompensation med Region Syddanmark, BIOS hollandske ejer og Rabobank, så alle parter nu har trukket deres anmeldelser i konkursboet samt en række andre krav. Dermed har Falck afværget alle retstvister i skandalen, og administrerende direktør for Falck, Jakob Riis, lover at noget lignende aldrig sker igen. 

 “Falck handlede i 2014-15 på en måde, der var uacceptabel, og som vi aldrig kommer til at gentage. Vi har accepteret myndighedernes kendelse. Vi har arbejdet for at skabe en samlet løsning for alle store og små kreditorer. Vi er glade for, at vi har kunnet nå til et forlig, og betaler nu for parternes tab," siger direktøren i pressemeddelelsen.

Hvad er DenOffentlige for et medie?

Læs om, hvad der sker på DenOffentlige, og få ideer til, hvordan du kan være med.

Vi samler artikler om og fra DenOffentlige lige her.

Falck har dog betinget at detaljerne i forligene er fortrolige. Region Syddanmark oplyser, at en stor del af regionens tab nu er dækket. 

"Region Syddanmark har overfor Falck opgjort sine krav til ca. 120 mio. kr., herunder lønkravene relateret til de medarbejdere, der blev virksomhedsoverdraget til regionen. Med den samlede økonomiske kompensation dækkes en pæn andel af lønkravene samt alle de øvrige udgifter, som regionen har haft i tilknytning til ambulancesagen og konkursen. Samlet kompenseres Region Syddanmark for knap trefjerdedele af sine udgifter," skriver regionen. 

 

   

 

Mest Læste

Annonce