Helle Thiele, Foto: Kolding Kommune
Helle Thiele, Foto: Kolding Kommune

Direktør fyret efter anklager om løgn

Ledelse

26/3/19 10:23

Nick Allentoft

Koldings byrådspolitikere har på lukket møde godkendt fratrædelsesaftale med deres direktør på skoleområdet. Det sker efter massivt overforbrug og anklager om løgn.

Mangeårig leder i både private erhvervsliv, staten og senest Kolding Kommune, Helle Thiele, har på lukket møde fået en fratrædelsesaftale med omgående virkning. Det skriver Jyske Vestkysten.

Thiele blev ansat i Kolding tilbage i 2016, hvor hun kom fra en position som partner i revisions- og rådgivningsvirksomheden BDO. Tidligere har hun været direktør i Socialstyrelsen og TDC. Den pludselige fratrædelse kommer efter en speget sag, hvor økonomichefen i hendes forvaltning blev fyret som følge af massivt overforbrug. Den nu tidligere økonomichef, Kai Ekman, sendte ifølge Jyske Vestkysten efterfølgende en redegørelse til flere byrådspolitikere, hvor han anklagede Thiele for at lyve om forløbet op til overforbruget. 

Ekman skriver ifølge avisen til politikerne, at Helle Thiele og hendes skolechef Lars Svenson "sidste år besluttede at droppe udmøntningen af besparelser, der ellers var vedtaget politisk og lagt ud til embedsmændene at finde. Det gælder effektiviseringer og besparelser, der skulle findes på de såkaldte tværgående, strategiske projekter."

Desuden peger han ifølge avisen på, at forvaltningens ledelse sidste år valgte at bruge flere millioner for meget på nye initiativer og tiltag ude på skolerne uden at få det godkendt politisk.

Koldings borgmester Jørn Pedersen er fåmælt om fratrædelsen. 

- Vi har efter gensidig aftale indgået en fratrædelsesaftale med Helle Thiele, og den aftale har byrådet godkendt. Jeg kan ikke sige mere, siger han til Jyske Vestkysten.

I begyndelsen af marts skrev Jyske Vestkysten om en anden sag, hvor Thieles chefgruppe sidste år havde brugt 265.000 kroner på et udviklingsforløb leveret af konsulentfirmaet Cairos. Forløbet omfattede chefgruppen på seks ledere, og formålet var blandt andet at udvikle et fælles ståsted.     - Det er meget naturligt at gøre dette i en nyetableret ledergruppe. Vi skulle lære hinanden at kende fagligt og professionelt for at få det bedst mulige ud af samarbejdet. Vi skulle diskutere, hvad vores værdier er, hvad er ånden, og hvorfor er det, vi er her - altsammen for at få en velfungerende, sammentømret gruppe, sagde Helle Thiele til avisen i den forbindelse.    

Annonce