Nu tidligere direktør i Kolding Lars Rasmussen.  Foto: Jonas Fotografi
Nu tidligere direktør i Kolding Lars Rasmussen. Foto: Jonas Fotografi

Ny ledelsesuro i Kolding: Direktør gennem 22 år er fyret

Ledelse

14/8/19 4:42

Nick Allentoft

Endnu en topleder i Kolding er blevet fyret. Igen er det fifleri med økonomien, der er årsag.

Et stort millionunderskud i socialforvaltningen blev manipuleret mindre ved at udskyde bogføringen til efter nytår. Det har nu kostet direktør Lars Rasmussen jobbet, skriver Jyske Vestkysten

Den nu tidligere socialdirektør har ifølge avisen været direktør i Kolding i 22 år, og med fyringen er kommunen havnet i en historisk ledelseskrise. Det er anden gang på få måneder at en topleder bliver fyret efter rod med økonomien. Tidligere i år sagde Kolding farvel til skoledirektør Helle Thiele efter en sag med anklager om løgn og talfiflerier. 

I den aktuelle sag skriver Jyske Vestkysten, at et overforbrug på 54 millioner kroner blev manipuleret om til 34 millioner ved at lave såkaldte "periodiseringsfejl" hvor bilag simpelthen blev gemt og udskudt til efter årsskiftet. Manøvren blev afsløret af kommunens revisorer, og borgmester Jørn Pedersen beklager situationen. 

- Vi ved, at der er virkelig pres på det specialiserede socialområde, men vi skal jo have den ærlige og redelige viden. Vi skal kende den fuld historie, ellers kan vi ikke handle, siger borgmesteren til Jyske Vestkysten. 

Iføgle DR står kommunen overfor en akut sparerunde som følge af de nye afsløringer. Hele 180 millioner kroner skal findes ved besparelser, hvis budgettet skal hænge sammen fremover. Den øvelse tager kommunens økonomiudvalg fat på straks, siger formand for social- og sundhedsudvalget til DR. 

- Vi går konstruktivt ind i det her og kigger alle i hvert vores udvalg og ser, om der er noget, vi kan gøre for at rette op på det her underskud. Her kan ting som ansættelsesstop, anlægsstop og indkøbsstop være nogle af de værktøjer, som vi gør brug af, siger Hans Holmer (SF) til DR. 

 

Annonce