Peter Loft indfører spærretid: Ansatte forbydes kontakt med presse under valgkamp

Ledelse

13/11/17 10:50

Nick Allentoft

TV2 Bornholm havde aftale om at følge sosu-ansat for at give indblik i arbejdsforholdene efter debat om ældreområdet. Men kommunaldirektør Peter Loft nedlagde forbud.

NYT: FOA KRITISERER PRESSEFORBUD PÅ BORNHOLM

"Jeg kan godt forstå behovet for at dække en politisk aktuel sag, og det gør man selvfølgelig bedst ved at tage derud, hvor tingene foregår. På den anden side er der også et hensyn til at en neutral administration ikke, hvor forsigtig den end måtte være, kommer til at give næring til en politisk debat," siger Peter Loft, der er kommunaldirektør på Bornholm. 

Det fortæller TV2 Bornholm, der har bragt flere historier om stigende utilfredshed med ledelsen af ældreområdet i regionskommunen. Gennem det mest af den nu snart afsluttede valgperiode har der været uro i den bornholmske ældrepleje, så det er ikke overraskende, at debatten tager til under valgkampen. Ved at følge en sosu-medarbejder ville TV2 Bornholm give seerne indblik i hverdagen, men efter kommunaldirektørens forbud valgte tv-stationen i stedet at bringe interview med en nuværende og tidligere ansat i hjemmeplejen. Lavet uden for arbejdstiden. 

LÆS OGSÅ: TOPCHEF: DET ER FORKERT AT MODARBEJDE PRESSEN

"Det hele er kaos. Hvis jeg har for eksempel 15 besøg en dag, men pludselig må tage 20, så skal jeg løbe meget hurtigere. Det bliver bare ikke registreret nogen steder. Det mest stressende er at møde ind om morgenen, få sin vagtplan, og så se, at det her kan jeg aldrig nogensinde løse," siger sosu-medarbejder i kommunen, Marianne Brix til TV2 Bornholm.

Men i stedet for en debat om ældreområdet handler debatten nu om offentligt ansattes ytringsfrihed og pressens arbejdsvilkår. Kommunaldirektørens beslutning deler bogmester og viceborgmester. 

"Jeg synes det er helt fair, at der er lagt en fredning ned over kommunens medarbejdere," siger borgmester Winni Grosbøll til TV2 Bornholm. 

LÆS OGSÅ LIGNENDE HISTORIE FRA SKANDERBORG

Viceborgmester Søren Schow er til gengæld forarget over en ændret pressepolitik. 

"Jeg har ikke set det tidligere. Det lugter lidt af, at man har oplevet et pres på den politiske del af ældreområdet, og nu vil beskytte det," siger viceborgmesteren.

Formand for FOA Bornholm, Anja Juhl Kofoed, undrer sig over forbuddet fra kommunaldirektøren.

- Der er jo tale om en begrænset ytringsfrihed, når der er restriktioner i forhold til hvor og hvornår, man må ytre sig, siger Anja Juhl Kofoed til TV2 Bornholm.

Læs og se mere hos TV2 Bornholm

 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce