Fra LVS' hjemmeside
Fra LVS' hjemmeside

Sport for LIVET: Idræt for socialt udsatte mindsker sociale problemer

Social

09/4/19 6:50

Mette O Pedersen

Idræt er et vigtigt redskab til bekæmpelse af sociale problemer. Det viser en ny undersøgelse fra Landsforeningen af Væresteder

Landsforeningen af VæreSteder (LVS) har spurgt 158 brugere af idrætstilbuddet Sport for LIVET om den betydning, idrætten har for deres hverdag.

65% af de adspurgte mener, at idrætten er meget afgørende for, hvordan de går og har det, og 21% mener, at det er lidt afgørende for, hvordan de går og har det.

Hvad er DenOffentlige for et medie?

Læs om, hvad der sker på DenOffentlige, og få ideer til, hvordan du kan være med.

Vi samler artikler om og fra DenOffentlige lige her.

Undersøgelsen viser, at idrætten har en positiv indvirkning på de socialt udsattes problemstillinger. På spørgsmålet “hvor høj grad hjælper idræt dig med at tackle dine sociale problemstillinger, på en skala fra 1-10?”, har brugerne i gennemsnit givet karakteren 7 på skalaen.

 

Idræt mod psykisk sygdom

“Psykisk sygdom/udfordringer” scorer også højt med et gennemsnit på 7,61 på en skala fra 1-10. Det tyder derfor på, at idræt er et stærkt redskab til at aktivere socialt udsatte med psykiske problemer.

Undersøgelsen viser, at de udsatte på alle måder har gavn af at dyrke idræt. For eksempel påvirker det dem positivt i forhold til:

  • Mindre tilbøjelighed til at lave kriminalitet

  • Bedre forhold til familie og venner

  • Mere overskud til at tage ansvar for eget liv

  • Bedre søvn og mindre stress

  • Øget social aktivitet

  • Mindre brug af rusmidler

 

Om Sport for LIVET
Sport for LIVET er et projekt under Landsforeningen af VæreSteder. Det har eksisteret siden 2005, hvor LVS for første gang etablerede et cykelhold. Projektet tæller nu omkring 60 forskellige sportsstævner om året indenfor stort set alle sportsgrene.

 

Annonce