10.000 syge mister retten til sygedagpenge

Velfærd

04/12/13 1:37

Freja Eriksen

Antallet af danskere, der mister retten til sygedagpenge, stiger markant. Det skriver Avisen.dk.

Har man fået sygedagpenge i over 52 uger, så havner man efter gældende regler på kontanthjælp, og det gør flere og flere.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der er sket en stigning på 20 procent fra 2010 til 2012. Det skriver Avisen.dk.

Sidste år mistede over 10.000 danskere deres sygedagpenge, fordi de ramte loftet på 52 uger. En uheldig udvikling, lyder det fra en ekspert i socialret.

"Det betyder jo, at man står med et forsørgelsesproblem af større dimensioner, end man hidtil har gjort. De syge lægger sig jo ikke hensynsfuldt til at dø, når de 52 uger er gået. De lever videre, og de skal have noget at leve af, og det er det, der er problemet," siger Kirsten Ketscher, der er professor ved Københavns Universitet til Avisen.dk.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har netop genoptaget de politiske forhandlinger om en reform på området.

I Danske Sundhedsorganisationers Arbejdsløshedskasse har socialrådgiverne haft en fornemmelse af, at flere og flere mistede deres sygedagpenge.

"Vi har oplevet en stigning i det, vi kalder sorte-hul-sager, hvor kommunerne lukker sygedagpengekassen i, selvom der er en anerkendelse af, at vores medlemmer er uarbejdsdygtige på grund af egen sygdom," siger socialrådgiver Claus Schou til Avisen.dk.

Ifølge FTF, der er hovedorganisation for blandt andet sygeplejersker og politibetjente, er det afgørende, at politikerne nu gør op med loftet under de aktuelle forhandlinger.

"Det er en katastrofe, at 20 procent flere nu mister deres forsørgelse. Det mest rimelige er at fjerne loftet. De her mennesker er ikke syge for sjov," siger Bente Sorgenfrey, der er formand for FTF til Avisen.dk.

Læs hele sagen her

Citat fra Avisen.dk

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.