32-årig afløser Carl Holst

Ledelse

20/06/2015 13:23

Nick Allentoft

Den 32-årige esbjergenser Stephanie Lose ser ud til at erstatte Carl Holst som formand i Region Syddanmark.

Venstres regionsrådsgruppe har på et møde netop besluttet at pege på den 32-årige Venstre-kvinde Stephanie Lose fra Esbjerg som ny formand for Region Syddanmark, skriver DR Syd.

Det betyder, at hun står til at overtage posten fra Carl Holst, der er blevet valgt til Folketinget. Han forlader således posten som regionsrådsformand.

- Jeg er virkelig beæret over den tillid, som gruppen viser mig, og så er jeg selvfølgelig også glad, siger hun til DR Syd.

Venstres regionsrådsformand i Syddanmark, Carl Holst, kom i Folketinget med 12.135 personlige stemmer. Holsts flotte stemmetal betød blandt andet, at Peter Christensen, der var Venstres finansordfører, ikke opnåede genvalg.

Allerede nu står det klart, at 26 ud af regionsrådets 41 medlemmer peger på Stephanie Lose som ny formand for Region Syddanmark.

- Det skal lige konfirmeres i regionsrådssalen nu på mandag allerførst. Men jeg tror da, det ender med, at det bliver mig, der bliver ny formand for Region Syddanmark, siger hun til DR Syd.

Stephanie Lose har været medlem af Venstre, siden hun var 14 år. Hun er vokset op på landet i Sønderjylland og sidder i sin tredje periode i Region Syddanmark. 

Stephanie Lose har to børn og er gift med Jakob Lose, der sidder i byrådet for Venstre i Esbjerg Kommune, hvor han er formand for byens kultur- og fritidsudvalg. 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce